Stillingen er i hovedsak knyttet til undervisning og utviklingsoppgaver tilknyttet Bachelorprogrammet i ingeniørfag for fornybar energi samt NTNU sin satsing innen Fremtidens teknologistudier, FTS. Hovedfokus er på undervisning og utvikling av undervisningsmateriell/metoder med basis i pågående industrisatsinger og forskning. Til utdanningen innen Bachelor ingeniør fornybar energi handler undervisningen om teknologier knyttet til fornybar energi, energilagring og effektiv energibruk. Undervisningen skjer i form av forelesinger, øvinger, vedlikehold av notater/kompendia, og veiledning av bacheloroppaver. I tilknytning til FTS er fokuset knyttet til å være en pådriver for å legge til rette for at instituttets emneportefølje er samstemt med teknologiutviklingen, samfunnsutfordringene og nærings- og arbeidslivets behov i perioden fra 2025 og fremover.

Du vil inngå i faggruppen bærekraftige energisystemer ved Institutt for Energi og prosessteknikk, der fokusområdene handler om inneklima og energi i bygg, energilagring og energisystemer, samt VVS-fag. For tiden består gruppen av 6 professorer, 3 førsteamanuenser, 2 universitetslektorer og 20-30 midlertidige ansatte (phd-studenter, postdoktorer og professor/førsteamanuensis II), og det er ønsket at du er motivert for å styrke satsningen i utdanningen.

Bachelorutdanningen i ingeniørfag er en profesjonsutdanning som søker å gi teoretisk og praktiske ferdigheter innen ingeniørfag. Med målsetting om forskningsbasert undervisning ønsker vi i å rekruttere kandidater med forskningskompetanse som PhD, evt kandidater med mastergrad innen ingeniørfag som kan dokumentere erfaring med ulike teknologiprosjekter innenfor fornybar energi. Du bør ha en viss erfaring med programmering og evne til å veilede og undervise innenfor dette feltet.

Bachelor ingeniørutdanningen i Norge har norsk som hovedspråk i undervisningen og du må derfor beherske et skandinavisk språk flytende fra starten av med et mål om å være flytende i norsk skriftlig og muntlig i løpet av et år. I tillegg vil mange av oppgavene være knyttet til samhandling i et ellers internasjonalt miljø der du forventes å være flytende i engelsk.

Som en del av stillingen må du forplikte deg til å gjennomgå pedagogisk opplæring på universitetsnivå, dersom du ikke har dette fra før. Det er et mål for den som ansettes at du på sikt skal kvalifisere deg til opprykk til stilling som dosent, og søknaden bør gjerne reflektere noen betraktninger rundt dette.

Du rapporterer til Instituttleder.

Arbeidsoppgaver

  • Undervisning i emner som ingeniørfaglig systemtenkning, innføringsemne i ingeniørfag og fornybar energi.
  • Utvikle pensumnotater eller lærebøker innen ovennevnte fagområder.
  • Arrangere laboratorieaktiviteter i ulike emner og programmeringsbaserte prosjektarbeider.
  • Administrere, gjennomføre og evaluere prosjekter i emner i fornybar energi BSc-programmet
  • Bidra til å utvikle emner på tvers av studieprogram i tråd med anbefalingene for fremtidens teknologistudier (FTS)

Kvalifikasjonskrav

Førstelektor: Du må kvalifisere for stilling som førstelektor innenfor fagområdet fornybar energi i henhold til krav gjengitt i §1-5 i forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

  • Phd innen fornybare relaterte energi-temaer.
  • Du må beherske MatLab, python og LaTeX i en slik utstrekning at du kan ta disse i bruk i undervisning og veilede studenter i bruk av disse på bachelornivå.
  • Kunnskap innen solenergi, vindenergi, hydrogen og batterier dokumentert gjennom tidligere prosjekter eller gjennom fag på universitetsnivå.
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne i et skandinavisk språk, samt engelsk.
  • Du må dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå.

Universitetslektor: Du må kvalifisere for stilling som universitetslektor innenfor en av grenene fornybar energi, energieffektivisering, eller energilagring i henhold til krav gjengitt i §1-6 i Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger 

  • Mastergrad innen fornybare relaterte energi-temaer.
  • Dokumentere vesentlig arbeidserfaring med prosjekter/undervisning innenfor fornybare energiteknologier relevant for utdanningen.
  • Du må beherske MatLab, python og LaTeX i en slik utstrekning at du kan ta disse i bruk i undervisning og veilede studenter i bruk av disse på bachelornivå.
  • Kunnskap innen solenergi, vindenergi, hydrogen og batterier dokumentert gjennom tidligere prosjekter eller gjennom fag på universitetsnivå.
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne i et skandinavisk språk, samt engelsk.
  • Du må kunne dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Det er pluss med tilsvarende kunnskaper i LabView, c++, simulink og løignende, men ikke en forutsetning.
  • Gjennomført eget program (minimum 200 timer)/relevante kurs og egen praktisk undervisning, og opparbeidet grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning (grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå).

 Personlige egenskaper

  • Motivert for samarbeid med og undervisning for studenter
  • Motivert for egenutvikling inn mot undervisningsoppgaver og ledelse av dette.
  • Gode muntlige og skriftlige fremstillingsevner.
  • Jobber strukturert og i samarbeid med ansatte og ledelsen.
  • Utadvendt og interessert i møte med kolleger og studenter. 

Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt din motivasjon for stillingen.

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

I stillingen som førstelektor kode 1198/ universitetslektor kode 1009 blir du lønnet i henhold til Statens lønnsregulativ, avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse. 

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Hvis du har hatt permisjon eller annet avbrekk i din karriere, er det viktig at dette kommer fram i søknaden din slik at utvalgskomiteen kan ta hensyn til dette og at mengden av forskningen din kan være redusert som et resultat.

Søknaden må inneholde:

  • CV, attester og vitnemål
  • pedagogisk mappe, der din utdanningsfaglige kompetanse fremstilles systematisk og samlet, jf Dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner ved søknad og ansettelse i vitenskapelig stilling
  • vitenskapelige arbeider – trykte eller utrykte – som du ønsker det skal tas hensyn til ved bedømmelsen (inntil 5 arbeider)
  • en liste over dine arbeider med opplysning om hvor de er offentliggjort
  • utviklingsplan
  • opplysninger om prosjekter du har vært prosjektleder for med informasjon om finansiering, varighet og størrelse
  • navn og adresse til tre relevante referanser

Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere innsatsen din, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.

Ved vurdering av den best kvalifiserte legger vi vekt på personlig egnethet, din motivasjon for stillingen og dine pedagogiske evner og kvalifikasjoner. Vår vurdering vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, fremstillingsformer i de vitenskapelige arbeider, erfaring fra undervisning og veiledning, samt pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert. 

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA. Dette innebærer at vi legger spesielt vekt på kvaliteten og den faglige bredden disse arbeidene dokumenterer. Vi tar også hensyn til forskningsledelse og deltakelse i forskningsprosjekter. Vi legger størst vekt på dine vitenskapelige arbeider fra de siste fem år.

Søknaden din vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Aktuelle kandidater vil bli invitert til prøveundervisning og intervju.

Generell informasjon

NTNUs personalpolitikk vektlegger likestilling og mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling.

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.  

I henhold til offentleglova kan navn, alder, stillingstittel og bostedskommune bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste. 

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Prof. Odne Burheim, tlf. 91707856, e-post odne.burheim@ntnu.no.  Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Megan Norris, megan.norris@ntnu.no

Søknaden med alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. Merk søknaden din med referansenummer: IV-85/22.
 
Søknadsfrist: 21.08.2022 

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for energi- og prosessteknikk

Vi forsker på og underviser i hele energikjeden, fra ressurser til sluttbruk. Vi ser på hvordan energi skaffes til veie og brukes av mennesker og maskiner på en bærekraftig måte med hensyn til helse, klimaendringer og ressursgrunnlag. Institutt for energi- og prosessteknikk er ett av åtte institutter ved Fakultet for ingeniørvitenskap.

Søk stillingen

Leave a Reply