Ved Institutt for språk og litteratur (ISL) er det ledig inntil to stillinger som stipendiat i nordisk litteraturvitenskap tilknyttet forskningsprosjektet ImagiNation 1814–1905

De utlyste stillingene er tilknyttet seksjon for nordisk ved Institutt for språk og litteratur. Stillingene er 3-årige og tilknyttet forskningsprosjektet ImagiNation 1814–1905. Prosjektet startet i januar 2022.

Den eller de som ansettes skal gjennomføre et individuelt ph.d.-prosjekt innenfor rammene av ImagiNation 1814–1905 (prosjektbeskrivelse). ImagiNation 1814–1905 er et litteraturhistorisk forskningsprosjekt som skal kartlegge og kritisk studere geografiske forestillinger i den norske og/eller nordiske litteraturen fra perioden 1814 til 1905.

Litterære beskrivelser av steder, rom, regioner og landskap er ikke nøytrale, men artikulerer historiske og politiske kontekster. Ved å kombinere fjernlesing, digitale kart og kritiske nærlesingsstrategier, skal prosjektet identifisere hvordan geografiske forestillinger sirkulerte i den nordiske litteraturen i perioden mellom grunnloven og unionsoppløsningen. Hvilke geografiske forestillinger var det som preget litteraturen gjennom perioden? Hvilke stereotypier og konfliktlinjer finner vi? Hvilken rolle spilte litterære beskrivelser av steder, rom, regioner og landskap i produksjonen av kulturell identitet i perioden, og hvilke historiske drivkrefter lå til grunn for slike beskrivelser?

Vi ønsker å invitere til en bredde av tilnærminger i våre undersøkelser av geografiske forestillinger i litteraturen, og ImagiNation 1814–1905 er dermed et prosjekt der søkere med forskjellige faglige interesser (forfatterskap, periode, teori, metode), kan finne rom til å utforme sine individuelle ph.d.-prosjekter. Søkere står fritt til å utforme sitt eget ph.d.-prosjekt innenfor rammene av det overordnede prosjektet, og de oppfordres derfor til å ta kontakt med prosjektledergruppen i utviklingen av sitt individuelle prosjekt.

Arbeidsoppgaver

  • Gjennomføre doktorgradsstudiet bestående av en opplæringsdel på minimum 30 studiepoeng og en doktoravhandling,
  • bidra aktivt i forskergruppens aktiviteter.

Kvalifikasjonskrav

  • Mastergrad/hovedfag i nordisk litteratur, allmenn litteraturvitenskap, eller tilsvarende, eller i digital humaniora med vekt på litteraturvitenskap, med karakter B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Søkere uten bokstavkarakterer skal ha tilsvarende godt resultat,
  • god skriftlig og muntlig framstillingsevne, i et skandinavisk språk og i engelsk.
  • Den som ansettes må søke om opptak til ph.d.-programmet i estetiske fag.

—————————

Vi viser til forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU)  for generelle kriterier for stillingen.

Personlige egenskaper

Den som ansettes:

  • er nysgjerrig og kreativ i utforskingen av nye metoder og teorier for å finne svar på litteraturvitenskapelige forskningsspørsmål,
  • har entusiasme for forskning i humanistiske fag,
  • er innstilt på å jobbe tverrfaglig,
  • er selvstendig, og har stor arbeidskapasitet,
  • bidrar til et godt arbeidsmiljø.

Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt din motivasjon for stillingen.

Vi tilbyr

  • Et hyggelig og ambisiøst arbeidsmiljø i Norges beste studieby,
  • tett oppfølging fra en forskergruppe med høyt aktivitetsnivå,
  • faglig utvikling gjennom integrering i nasjonale og internasjonale forskernettverk,
  • en mulighet til å bidra i byggingen av et sterkt tverrfaglig miljø NTNU.
  • åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • ansattegoder og fordeler

Lønn og vilkår

I stillingen som stipendiat kode 1017 vil du normalt lønnes med brutto kr 491 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Ansettelsesperioden er 3 år.

For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak til ph.d.-programmet innen estetiske fag innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Søknaden må inneholde dokumentasjon om søkerens bakgrunn og motivasjon for å gjennomføre ph.d-prosjektet. Følgende skal legges ved:

  • Vitnemål og attester
  • Masteravhandling
  • Inntil 3 eventuelle relevante vitenskapelige arbeider
  • Prosjektbeskrivelse i henhold til fakultetets mal, med et omfang på 5–10 sider. Dersom du ønsker temaforslag til inspirasjon, kan du se nærmere på denne siden.
  • Prosjektbeskrivelsen vil utgjøre hovedgrunnlaget for vurderingen av søkeren, sammen med annen dokumentasjon av vitenskapelige kvalifikasjoner.

For søkere som blir vurdert som aktuelle for ansettelse, vil det bli innhentet referanser og gjennomført intervju. Søknader som ikke sendes elektronisk via Jobbnorge innen fristen, vil ikke bli vurdert.

Søknad med CV, vitnemål og attester sendes elektronisk via jobbnorge. Søkere som inviteres til intervju må ta med bekreftede kopier av attesterog vitnemål. Søknaden merkes med referansenummer:

Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlige og mellommenneskelige egenskaper. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatane.

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.

Generell informasjon

NTNUs personalpolitikk vektlegger likestilling og mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling.

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas. 

I henhold til offentleglova kan navn, alder, stillingstittel og bostedskommune bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Anders Skare Malvik, telefon +47 91373758, epost anders.malvik@ntnu.no.  Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Kristia Arne Iversen, e-post: kristian.a.iversen@ntnu.no.

Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. 

Søknadsfrist: 15.08.2022

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for språk og litteratur  

Vi forsker og underviser i allmenn litteraturvitenskap, engelsk, fransk, spansk, tysk, nordistikk, lingvistikk, fonetikk, anvendt språkvitenskap, tegnspråk og -tolking, og kulturhistorie. Vi har også ansvar for lektorutdanningen i språkfag. Instituttet har et aktivt forskningsmiljø og står ansvarlig for flere større forskningsprosjekter. Institutt for språk og litteratur er ett av sju institutter ved Det humanistiske fakultet.

Søk stillingen

Leave a Reply