Ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU, er det opprettet en fast 50% stilling som førsteamanuensis/professor i medisin (kardiologi/). Stillingen er administrativt tilknyttetInstitutt for sirkulasjon og bildediagnostikk(ISB). Stillingen forutsettes kombinert med 50% stilling ved Klinikk for hjertemedisin på St. Olavs hospital.

Du vil få ansvar for å videreføre og styrke ISB og faggruppen for ultralyd sin forskningsprofil og strategiske plan innen kardiologi og ekkokardiografi. Dette omfatter translasjonsforskning, inkludert omfattende klinisk forskning innen ekkokardiografi, kombinert med innovasjonsprosjekter i tett samarbeid med øvrige forskere, og i samarbeid med partnere innen universitet, sykehus, helsetjeneste og industri.

Stillingsinnehaveren vil bidra med forskning og innovasjon innen våre strategiske satsingsområder og forskningssentre, som for tiden inkludererCentre for innovative ultrasound solutions(CIUS), Technology Revising Ultrasound for Tomorrow (TRUST) og vår Clinical Academic Group (CAG) innen kardiologi.

Instituttet omfatter fagområdene anestesiologi, radiologi, ultralyd, MR, idrettsfysiologi, hjerte-karfysiologi, lungefysiologi, lungesykdommer, hjertesykdommer, karkirurgi, thoraxkirurgi, radiografi og biomedisinsk teknikk. Instituttet er også ansvarlig for blant annet et senter for forskningsdrevet innovasjon (CIUS), NTNU’s MR-senter, Cardiac Exercise Research Group (CERG, ntnu.no/cerg), MR cancer group, med flere. ISB er ansvarlig samarbeidspartner inn mot Medisinsk Simulatorsenter, Forskningsposten ved St Olavs Hospital, og de to Nasjonale kompetansetjenestene Trening som Medisin og Sammensatte Symptomlidelser.

 Arbeidsoppgaver

  • den som ansettes får ansvar for undervisning, veiledning og forskning innen instituttets fagområder. 
  • det forventes at den som ansettes aktivt og selvstendig bidrar til å søke forskningsmidler fra nasjonale og internasjonale kilder.
  • ansvar for gjennomføringen av undervisningsopplegget etter gjeldende studieplaner og i videreutvikling av fagområdene og undervisningsoppleggene,  herunder emneansvar,  etter- og videreutdanning samt være veileder for problembasert læring (PBL) i studentgrupper for medisinstudenter.
  • bidra til at studentene får et globalt helseperspektiv og kunnskap om globale helseutfordringer innenfor eget fagfelt, og bidra til samarbeid rundt globale helseutfordringer både i forskning og utdanning.
  • ISB deltar aktivt i forskningsformidling og samfunnsdebatt og det forventes at den som ansettes bidrar aktivt i å videreføre denne tradisjonen.
  • den som ansettes er forpliktet til å ta del i administrativt arbeid til felles nytte for ISB sammen med instituttets øvrige vitenskapelige ansatte

Dem som ansettes må være fleksibel om eventuell endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtak vedrørende universitetets virksomhet kan medføre.

Kvalifikasjonskrav

Professor: 

Du må kvalifisere for stilling som professor innenfor fagområdet kardiologi eller tilsvarende i henhold til krav gjengitt i § 1-2 i forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger 

Ved ansettelse som professor kreves det vitenskapelig nivå i samsvar med etablerte nasjonale normer for vurdering av professorkompetanse ved Fakultet for medisin og helsevitenskap. Se lenke her.

I tillegg til krav til utdanningsfaglig basiskompetanse, skal du dokumentere: 

  • kvalitetsutvikling i egen undervisning og veiledning over tid 
  • bred erfaring med veiledning fortrinnsvis på master/ph.d.-nivå 
  • deltakelse i utvikling av utdanningskvalitet i fagfellesskap 

Førsteamanuensis: 

Du må kvalifisere for stilling som førsteamanuensis innenfor fagområdet  kardiologi eller tilsvarendei henhold til krav gjengitt i forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger  

  • din doktorgrad, eller tilsvarende vitenskapelige arbeider, må være innen fagområde fagområdet kardiologi eller tilsvarende.

Felles: 

Den som ansettes må ha bred, generell kardiologisk kompetanse med spesialistgodkjenning i hjertesykdommer, samt kompetanse til å delta i non-invasivt bakvaktsystem ved Klinikk for hjertemedisin er en forutsetning.

Kvalitet og bredde av vitenskapelige arbeider vil bli vurdert. Forskningsaktivitet innen ekkokardiografi blir vektlagt.

Det kreves gode kvalifikasjoner i engelsk skriftlig og muntlig.

Du må dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitets- og høgskolenivå jfr. forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom du ikke kan dokumentere dette, pålegges du å gjennomføre et godkjent kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter ansettelse. NTNU tilbyr kvalifiserende kurs.

Dersom du ikke behersker et skandinavisk språk, er det en forutsetning at du innen tre år kan vise kunnskaper i norsk eller et annet skandinavisk språk på linje med trinn tre i kurset norsk for utlendinger ved Institutt for språk og litteratur ved NTNU.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Det er avgjørende at du har god motivasjon for og dokumentert evne til å samarbeide på tvers av tradisjonelle faggrenser og yrkesgrupper. Omfanget av dette blir vektlagt.
  • Det vil bli lagt vekt på evne til å initiere og lede forsknings- og undervisningsarbeid, samt veiledning på PhD-nivå.

Personlige egenskaper

Vi søker etter deg som er: 

  • ambisiøs og motivert
  • resultatorientert
  • har gode kommunikasjonsegenskaper

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

I stillingen som professor(kode 1013) vil du normalt lønnes fra brutto fra kr 715 900– kr 919 700 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes lovfestet 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. 

I stillingen som førsteamanuensis (kode 1011) vil du normalt lønnes fra brutto fra kr 689.100, – til kr 728.100,-  pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes lovfestet 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. 

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet. 
 

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis. 

Søkeprosessen

Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søkeprosessen her.

https://youtube.com/watch?v=hWvFBFg6yCI%3Fautoplay%3D0%26modestbranding%3D1%26playsinline%3D0%26rel%3D0%26start%3D0%26enablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.jobbnorge.no%26widgetid%3D2

Om søknaden

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over. 

Hvis du har hatt permisjon eller annet avbrekk i din karriere, er det viktig at dette kommer fram i søknaden din slik at rekrutteringsgruppen kan ta hensyn til dette og at mengden av forskningen din kan være redusert som et resultat. 


Søknaden må inneholde: 

  • CV, attester og vitnemål 
  • pedagogisk mappe, der din utdanningsfaglige kompetanse fremstilles systematisk og samlet, jf Dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner ved søknad og ansettelse i vitenskapelig stilling   
  • vitenskapelige arbeider – trykte eller utrykte – som du ønsker det skal tas hensyn til ved bedømmelsen (inntil 10 arbeider) 
  • en kort og lettfattet beskrivelse av de vitenskapelige arbeider som søkeren anser mest betydningsfulle, og som du spesielt vil ha lagt til grunn for bedømmelsen (inntil 10 arbeider). 
  • publikasjonsliste (abstract-presentasjoner skal ikke føres opp.)
  • navn og adresse til tre relevante referanser 
  • kortfattet (maks 1 side) forskningsplan for ditt arbeid i faggruppen for ultralyd
  • opplysninger om prosjekter du har vært prosjektleder for med informasjon om finansiering, varighet og størrelse 

Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere innsatsen din, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning. 

Ved vurdering av den best kvalifiserte legger vi vekt på personlig egnethet, din motivasjon for stillingen og dine pedagogiske evner og kvalifikasjoner. Vår vurdering vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, fremstillingsformer i de vitenskapelige arbeider, erfaring fra undervisning, doktorgrads- og mastergradsveiledning samt pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert. 

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA. Dette innebærer at vi legger spesielt vekt på kvaliteten og den faglige bredden dine vitenskapelige arbeider dokumenterer. Vi tar også hensyn til forskningsledelse og deltakelse i forskningsprosjekter. Vi legger størst vekt på dine vitenskapelige arbeider fra de siste fem år.
 

Søknaden din vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Aktuelle kandidater vil bli invitert til prøveundervisning og intervju. 

Generell informasjon

NTNUs personalpolitikk vektlegger likestilling og mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling


Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.  

I henhold til offentleglova kan navn, alder, stillingstittel og bostedskommune bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste.    

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med professor Lasse Løvstakken, e-post lasse.lovstakken@ntnu.no.  Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med HR rådgiver Hege Tverå Nilsson, e-post hege.tvera.nilsson@ntu.no 

Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju, må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. 

Søknadsfrist: 15.08.2022 

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden.
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. 

Fakultet for medisin og helsevitenskap.


Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) er et av NTNUs største fakultet med ca. 1800 ansatte fordelt på 1300 årsverk. Fakultetets hovedvirksomhet er utdanning og forskningsvirksomhet, i tett integrasjon med St. Olavs hospital.

Søk stillingen

Leave a Reply