Stipendiatstillingen er knyttet til prosjektet «Pårørenderollen og litteratur som remedium», finansiert avDet humanistiske fakultetogNTNU Helse. Stillingen vil være knyttet til seksjon for nordisk vedInstitutt for språk og litteratur(ISL). Varigheten er 3,5 år, hvorav seks måneder er pliktarbeid. Ønsket tiltredelse: så snart som mulig.

«Pårørenderollen og litteratur som remedium» er et tverrfaglig forskningsprosjekt som utforsker fremstillinger av pårørende i norsk og nordisk samtidslitteratur. Prosjektet retter oppmerksomheten mot hvordan litteratur tas og kan tas i bruk i ulike samfunnsmessige kontekster, og hvordan litterære tekster reproduserer og endrer kulturelle forestillinger om pårørenderollen. Det er forankret i fagmiljøer som omfatter tre fakulteter ved NTNU, Det humanistiske fakultet, Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap og Fakultet for medisin og helsevitenskap, og to forskergrupper:Forskergruppen for grafisk litteratur(GraL) ogForskningsgruppe for litteratur og samfunn.

Vi inviterer søkere til å utvikle et selvstendig ph.d.-prosjekt innenfor rammen av det overordnede prosjektet, som inkluderer grafisk litteratur i sitt korpus. Vi definerer grafisk litteratur som alle tekster hvor visuelle aspekter får betydning for meningsdannelsen, som tegneserier, bildebøker, illustrerte eller «ordfrie» bøker m.m. Det er et ønske, men ikke et krav, at prosjektet har en tverrfaglig profil rettet mot et medisinsk eller helsefaglig område.

Det er allerede én stipendiat tilknyttet prosjektet, som jobber med litterære fremstillinger av barn og unge som pårørende i lys av fagfornyelsens tverrfaglige tema folkehelse og livsmestring i skolens norskfag. Prosjektgruppen og de to stipendiatene vil samarbeide tett gjennom hele ansettelsesperioden, og vi legger vekt på å bygge et godt, tverrfaglig fundert arbeids- og forskningsmiljø.

Søknaden skal inneholde en prosjektbeskrivelse med et omfang på 3-5 sider. Søkere oppfordres til å uforme prosjektet sitt med utgangspunkt i prosjektbeskrivelsen til «Pårørendelitteratur og litteratur som remedium».

Arbeidssted er for tiden ved Institutt for språk og litteratur, NTNU Dragvoll, Trondheim. Det er en forutsetning at den som blir ansatt bosetter seg slik at vedkommende kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen. 

For å få oversendt prosjektbeskrivelsen og få mer informasjon om prosjektet, kontakt Silje Haugen Warberg (silje.warberg@ntnu.no, +47 93650179).

Arbeidsoppgaver

  • Gjennomføre doktorgradsstudiet bestående av en opplæringsdel på minimum 30 studiepoeng og en doktoravhandling.
  • Delta aktivt i prosjektets og forskergruppenes øvrige aktiviteter.
  • Utføre pliktarbeid knyttet til prosjektet, som kan inkludere undervisning, formidling og administrative oppgaver.

Kvalifikasjonskrav

  • Faglig relevant bakgrunn fra humanistisk forskning, for eksempel innenfor nordisk eller allmenn litteraturvitenskap, lærerutdanningen, medie- eller kunstfag.
  • Mastergrad, hovedfag eller tilsvarende med gjennomsnittskarakter B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Søkere uten bokstavkarakterer skal ha et like godt faglig grunnlag. Dersom du har svakere karakterbakgrunn vil du kunne bli vurdert dersom du kan dokumentere at du er særskilt egnet til en ph.d.-utdanning.
  • God skriftlig og muntlig framstillingsevne i et skandinavisk språk og i engelsk.
  • Den som ansettes må være kvalifisert for opptak til fakultetets doktorgradsprogram i estetiske fag.

—————————

Vi viser til forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU)  for generelle kriterier for stillingen.

Ønskede kvalifikasjoner

Erfaring med eller interesse for

  • tverrfaglig forskning,
  • allmennrettet forskningsformidling.

Personlige egenskaper

Den som ansettes

  • har et ønske om å jobbe litteraturvitenskapelig med helserelaterte problemstillinger,
  • har entusiasme for tverrfaglig forskning i humanistiske fag,
  • er selvstendig, godt organisert og har stor arbeidskapasitet,
  • bidrar til et godt arbeidsmiljø.

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

I stillingen som stipendiat kode 1017 vil du normalt lønnes med brutto kr 491 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

I stillingen som stipendiat kode 1017 vil du normalt lønnes med brutto kr 491 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Ansettelsesperioden er 3,5 år, hvorav seks måneder er pliktarbeid.

For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak til ph.d.-programmet i estetiske fag (https://www.ntnu.no/studier/phestet) innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en foutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Søknaden må inneholde dokumentasjon om søkerens bakgrunn og motivasjon for å gjennomføre ph.d.-prosjektet. Søknaden og beskrivelsen av de vitenskapelige arbeidene som skal legges til grunn for bedømmelsen skal foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknaden må inneholde

  • CV, attester og vitnemål.
  • Masteravhandling.
  • Inntil 3 eventuelle relevante vitenskapelige arbeider eller publikasjoner.
  • Prosjektbeskrivelse av et planlagt doktorgradsprosjekt tilknyttet prosjektet «Pårørenderollen og litteratur som remedium», med et omfang på 3-5 sider.
  • Navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser.

For søkere som blir vurdert som aktuelle for ansettelse, vil det bli innhentet referanser og gjennomført intervju. Det er kun den informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp som blir vurdert.

Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, er det fint om du legger ved den også.

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.

Generell informasjon

NTNUs personalpolitikk vektlegger likestilling og mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling.

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas. 

I henhold til offentleglova kan navn, alder, stillingstittel og bostedskommune bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Silje Haugen Warberg (silje.warberg@ntnu.no, +47 93650179).  Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Krsitian Arne Iversen, e-post: kristian.a.iversen@ntnu.no

Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju kan du bli bedt om å ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål.

Søknadsfrist: 15.08.2022

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for språk og litteratur  

Vi forsker og underviser i allmenn litteraturvitenskap, engelsk, fransk, spansk, tysk, nordistikk, lingvistikk, fonetikk, anvendt språkvitenskap, tegnspråk og -tolking, og kulturhistorie. Vi har også ansvar for lektorutdanningen i språkfag. Instituttet har et aktivt forskningsmiljø og står ansvarlig for flere større forskningsprosjekter. Institutt for språk og litteratur er ett av sju institutter ved Det humanistiske fakultet.

Søk stillingen

Leave a Reply