Vil du være med å finne løsninger for det grønne skiftet? Vil du jobbe i et ungt og engasjert forskningsmiljø? Da kan denne stillingen som førsteamanuensis ved Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk (IHB) være midt i blinken for deg!
For å nå Norges forpliktelser i Parisavtalen må utslippene fra den maritime næringen reduseres med 50 % innen 2030 sammenlignet med 2005-nivåene. Det er derfor behov for nye energiløsninger til sjøs. Dette kan være nye energibærere eller nye kombinasjoner av energibærere som batteri, bio-drivstoff, hydrogen og hydrogenrike drivstoff, samt forbedret energiutnyttelse. Alle løsningene krever ny kompetanse, og utdanning av fremtidens ingeniører innen bærekraftige energisystem er derfor et av våre satsingsområder. NTNU i Ålesund har nær kontakt med den maritime klyngen i regionen og har samarbeid med næringen både når det gjelder utdanning og forskning.
Instituttet driver utdanning og forskning innen teknologiområder som fornybar energi, byggteknikk, vann- og miljøteknikk, skipsdesign, maskin, samt nautikk og shipping. Det er for tiden ansatt ca. 100 personer ved instituttet. Instituttet er lokalisert i Ålesund. Du vil være tilknyttet Faggruppen for maritim teknologi. I det daglige arbeidet vil du jobbe sammen med kolleger innen fornybar energi, med spesielt fokus på maritim energi og bærekraft. Det er gode muligheter for personlig og faglig utvikling gjennom forskning, kurs og konferanser.
Du rapporterer til instituttleder. Arbeidssted er NTNU Ålesund.
Arbeidsoppgaver
Arbeidsoppgavene er varierte og du vil jobbe både selvstendig og i samarbeid med andre. Arbeidsområdet er energisystemer for maritim anvendelse. Dette inkluderer fornybare energibærere, lagrings- og distribusjonsmetoder, energikonverterings-teknologi, utslipp av klimagasser og analyser av bærekraft. Arbeidet består i undervisning, veiledning, prosjektarbeid og forskning, samt noe administrativt arbeid.
- undervisning på BSc-nivå (norsk)
- undervisning på MSc-nivå (engelsk)
- veiledning av BSc- og MSc- oppgaver (norsk og engelsk)
- veiledning av ph.d. -kandidater
- utarbeidelse av prosjektforslag
- prosjektledelse og annet administrativt arbeid
- forskning og publisering
- det legges vekt på at du tar kontakt og bygger nettverk med næringslivet, og trekker næringslivet inn både gjennom undervisning, ekskursjoner, praksisplasser og BSc- og MSc- oppgaver
Kvalifikasjonskrav
Du må kvalifisere for stilling som førsteamanuensis innenfor fagområdet maritime energisystemer, energibærere, energilagring og energikonverteringi henhold til krav gjengitt i forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger
- din doktorgrad, eller tilsvarende vitenskapelige arbeider, må være innen fagområdet energisystemer, energilagring og energikonvertering fortrinnsvis innenfor maritime anvendelser eller tilsvarende relevante fagfelt. Relevante fagfelt kan inkludere kjemi, fysikk, termodynamikk og/eller energiomforming, avhengig av fokus i forskningsarbeidet
- dersom du kan dokumentere at avhandlingen er levert, kan søknaden din bli vurdert selv om du ikke har disputert. Dokumentasjon på oppnådd doktorgrad må framvises før du kan tiltre i stillingen
- god digital kompetanse
- gode undervisningsevne, både på BSc- og MSc-nivå
- undervisningen på BSc-nivå tilbys på norsk. Det er derfor et krav om at den som ansettes behersker norsk skriftlig og muntlig
- undervisningen på MSc-nivå tilbys på engelsk. Det er derfor et krav om at den som ansettes behersker engelsk skriftlig og muntlig
Du må dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå jfr. Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom du ikke kan dokumentere dette, pålegges du å gjennomføre et godkjent kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter ansettelse. NTNU tilbyr kvalifiserende kurs.
Ønskede kvalifikasjoner
- god kjennskap til maritim bransje
- erfaring fra maritim industri
- undervisningserfaring fra universitets- og høgskolesektoren
- praktisk erfaring fra laboratorie-arbeid og/eller produksjonsprosesser
Personlige egenskaper
- gode kommunikasjons- og formidlingsevner
- evne til å arbeide selvstendig og i samarbeid med andre
- strukturert og organisert
- nysgjerrig og engasjert
- motivert for pedagogisk utvikling
- evne til nytenking og innovasjon
Personlige og mellommenneskelige egenskaper samt motivasjon for stillingen vil bli lagt vekt på.
Vi tilbyr
- spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
- åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
- gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
- ansattegoder og fordeler
Lønn og vilkår
I stillingen som førsteamanuensis (kode 1011) vil du normalt lønnes brutto fra kr 665 700 – kr 850 000 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes lovfestet 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Søkeprosessen
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søkeprosessen her.
https://youtube.com/watch?v=hWvFBFg6yCI%3Fautoplay%3D0%26modestbranding%3D1%26playsinline%3D0%26rel%3D0%26start%3D0%26enablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.jobbnorge.no%26widgetid%3D2
Om søknaden
Søknaden og beskrivelsen av de vitenskapelige arbeidene som skal legges til grunn for bedømmelsen skal foreligge på engelsk.
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Hvis du har hatt permisjon eller annet avbrekk i din karriere, er det viktig at dette kommer fram i søknaden din slik at rekrutteringsgruppen kan ta hensyn til dette og at mengden av forskningen din kan være redusert som et resultat.
Søknaden må inneholde:
- CV, attester og vitnemål
- motivasjonsbrev
- pedagogisk mappe, der din utdanningsfaglige kompetanse fremstilles systematisk og samlet, jf Dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner ved søknad og ansettelse i vitenskapelig stilling
- vitenskapelige arbeider – trykte eller utrykte – som du ønsker det skal tas hensyn til ved bedømmelsen (inntil 5 arbeider)
- en beskrivelse av de vitenskapelige/kunstneriske arbeider som du anser mest betydningsfulle, og som du spesielt vil ha lagt til grunn for bedømmelsen
- en liste over dine arbeider med opplysning om hvor de er offentliggjort
- opplysninger om prosjekter du har vært prosjektleder for med informasjon om finansiering, varighet og størrelse
- navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser
Vi tar hensyn til fellesarbeider. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.
Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlige og mellommenneskelige egenskaper. Vår vurdering vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, fremstillingsformer i de vitenskapelige arbeider, erfaring fra undervisning, doktorgrads- og mastergradsveiledning samt pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert.
NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA. Dette innebærer at vi legger spesielt vekt på kvaliteten og den faglige bredden dine vitenskapelige arbeider dokumenterer. Vi tar også hensyn til forskningsledelse og deltakelse i forskningsprosjekter. Vi legger størst vekt på dine vitenskapelige arbeider fra de siste fem år.
Søknaden din vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Aktuelle kandidater vil bli invitert til prøveundervisning og intervju.
Generell informasjon
NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning.
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.
NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling. (ta bort, hvis ikke aktuelt)
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med førsteamanuensis Ann Rigmor Nerheim, tlf. 99 38 54 89, e-post ann.r.nerheim@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Nelly Ann Longva, e-post nelly.a.m.longva@ntnu.no.
Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon.
Søknadsfrist: 07.08.2022
NTNU – kunnskap for en bedre verden
NTNU – kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk
Vårt mål er å være et internasjonalt kunnskaps- og innovasjonsnav innenfor maritime operasjoner. Her inngår utdanning og forskning på design av skip og skipsutstyr samt drift av skip. Maritime operasjoner skjer i samspill mellom teknologi, menneskelige faktorer og forretning. Det er ofte i grenseflatene mellom disse områdene man finner inspirasjon til innovasjon og nye løsninger. Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk er ett av åtte institutter ved Fakultet for ingeniørvitenskap.