Ved Institut for Kommunikation og Psykologi, Det Samfundsvidenskabelige og Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet, er der et antal stillinger som ekstern lektor ledig ved Studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier i Aalborg og København. Stillingerne er til besættelse fra 1. september 2022. Timetallet vil variere på semestrene.

STILLINGSBESKRIVELSE

Som ekstern lektor har du mulighed for at anvende din viden til at uddanne unge mennesker og give dem et indblik i dine praktiske erfaringer. På uddannelsen er de eksterne lektorer et vigtigt supplement til forskernes undervisning. Funktionen som ekstern lektor giver dig desuden mulighed for at opdatere din teoretiske viden, diskutere med ambitiøse studerende og blive del af et fagligt miljø.

Stillingerne i Aalborg indbefatter undervisning, vejledning og skriftlig og mundtlig eksamination i relation til et eller flere af følgende fagområder:

  • Strategisk kommunikation
  • Interpersonel kommunikation
  • Organisationskommunikation

Stillingerne i København indbefatter undervisning, vejledning og skriftlig og mundtlig eksamination i relation til et eller flere af følgende fagområder:

  • Organisationskommunikation
  • Corporate Communication

Aalborg Universitet arbejder med en problembaseret læringstilgang (PBL). Undervisning, pædagogisk planlægning og vejledning skal afspejle universitetets principper for læring, Problembaseret Læring (PBL). De ideelle kandidat har derfor kendskab til og erfaring med disse.  Såfremt de ansatte eksterne lektorer ikke har PBL-kursus, vil disse blive sendt på kursus indenfor et år efter ansættelsesstart. Det vil sige ansøgere som matcher øvrige områder, uden at have kendskab til PBL også opfordres til at søge den opslåede stilling.

De kommende eksterne lektorer skal være fagligt kvalificeret til at påtage sig vejlednings- og undervisningsopgaver på Bacheloruddannelsen i Kommunikation og digitale medier samt Kandidatuddannelsen i Kommunikation inden for de anførte kommunikationsfaglige områder herunder problem-baseret læring og projektarbejde(PBL). Ansøgere kan orientere sig om semestrenes faglige indhold på https://www.kdm.aau.dk/.

Stillingerne tilknyttes primært en sektion hvor der er forskere og undervisere inden for sammen fagområde.

For yderligere information om instituttet henvises der til instituttets hjemmeside på adressen http://www.kommunikation.aau.dk.

Ansættelsen sker for en periode på 3 år og maksimalt 780 timer pr. undervisningsår. Timetallet aftales ved hvert semesters påbegyndelse.

Kvalifikationskrav:
Kvalifikationskravet er kandidatniveau.

Ansættelse som ekstern lektor forudsætter enten relevant praksiserfaring på højt niveau, der ikke er opnået gennem en universitær, videnskabelig ansættelse eller ansættelse i en videnskabelig hovedstilling på et andet universitet. Ved ansættelse i kraft af relevant praksiserfaring, skal du have indgående, aktuel viden om fagets/fagområdets anvendelsesmuligheder, der er opnået eller opnås gennem beskæftigelse inden for faget. 

Undervisningsmæssige kvalifikationer indgår i bedømmelsen af ansøgere til et eksternt lektorat. 

Krav til ansøgningen:
Ansøgning til stillingen som ekstern lektor skal vedhæftes:

  • Motiveret ansøgning
  • CV
  • Undervisningsportfolio eller tilsvarende dokumentation for undervisningserfaring og -kvalifikationer
  • Dokumentation for beståede universitetseksaminer, kopi af eksamensbevis
  • Evt. publikationsliste, med markering af de vedlagte publikationer, der ønskes taget i betragtning ved bedømmelsen

Der anvendes shortlisting. Efter ansøgningsfrist vil institutlederen, efter rådgivning fra formanden for det fagkyndige udvalg, udvælge de kandidater, der skal gennemgå en faglig bedømmelse. Alle ansøgere vil blive orienteret om, hvorvidt de er gået videre til bedømmelse eller ej.

Yderligere oplysninger vedr. stillingens faglige del kan fås ved henvendelse til Studienævnsforperson, Aalborg Ole Ertløv Hansen, tlf. 2225 9702 eller e-mail på ertloev@ikp.aau.dk eller Studienævnskoordinator, København Gorm Larsen, tlf. 9940 8990 eller e-mail på gormlarsen@ikp.aau.dk. 

Såfremt der er spørgsmål til ansøgningsproceduren, kan der rettes henvendelse til HR-servicecenter HSF, e-mail: hsf-dvip@adm.aau.dk

Den samlede ansøgning inkl. bilag sendes elektronisk ved at vælge nedenstående “søg online” funktion.

AAU ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.

LØN OG ANSÆTTELSESVILKÅR

Ansættelse og aflønning sker i h. t. Uddannelses- og Forskningsministeriets til enhver tid gældende Bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter samt den til enhver tid gældende aftale om Eksterne lektorer ved universiteter m. fl. under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Der udstedes frigørelsesattest.

Arbejdssted: 
Aalborg

STILLINGSNUMMER

2022-224-04755

ANSØGNINGSFRIST

08/08/2022Søg stillingen online

Leave a Reply