Institutt for musikk lyser ut et treårig vikariat som førsteamanuensis i musikkvitenskap. Mer informasjon om instituttet finnes påhttp://www.ntnu.no/musikk.

Instituttets musikkvitenskapsprogram har en særlig fagkompetanse innenfor historisk musikkvitenskap, etnomusikologi, populærmusikk- og jazzstudier, musikk og media, kulturbasert musikkvitenskap, komposisjon og arrangering, kulturstudier, og musikk og læring, i tillegg til andre disipliner og forskningsområder. Den faglige profilen i bachelor- og masterprogrammet  vektlegger instrumental- og vokalutøvelse, menneskets musikalitet og benyttelse av musikkteknologi.

Innenfor disse rammene er det forventet at den ansatte bidrar til å nå strategiske mål for både musikkvitenskapsprogrammet og instituttet som helhet. Disse målene omfatter økt pedagogisk og forskningsmessig samarbeid på tvers av instituttets programmer samt styrking og utvikling av undervisning og forskning. Den ansatte skal bidra til realiseringen av instituttets nasjonale samfunnsoppdrag, som går ut på å gi studenter fra bachelor til doktorgradsnivå et variert musikkvitenskapelig grunnlag for en rekke musikk- og kulturrelaterte samfunnsoppgaver både i privat og offentlig sektor. Det forventes at den tilsatte medvirker til å styrke instituttets innsats for å internasjonalisere fagstabens forskningsaktiviteter og faglige nettverk, samt å styrke fagmiljøets rolle i både det nasjonale og nordiske samarbeid om forskeropplæringen.

Din nærmeste leder er instituttleder

 Arbeidsoppgaver

  • Undervisning og veiledning innen musikkvitenskap på bachelor, master- og doktorgradsnivå, både innenfor og utenfor søkerens ekspertområder.
  • Bidra til etableringen av nye forskningsperspektiver innenfor musikkvitenskap og/eller tverrfaglige musikkstudier.
  • Bidra til fagmiljøets forskningsaktiviteter på grunnlag av egen kompetanseprofil.
  • Administrative oppgaver.

Undervisning og veiledning er hovedsakelig tenkt å foregå på norsk eller et annet skandinavisk språk. Undervisning på engelsk er også en mulighet.

Denne stillingen er et treårig vikariat for en fast ansatt ved instituttet. Den totale arbeidsmengden vil fordeles mellom forskning (35%), undervisning (60%), og administrative oppgaver (5%).

Kvalifikasjonskrav

Søkeren må

  • ha enten doktorgrad eller kunne dokumentere en tilsvarende akademisk kompetanse.
  • ha undervisningsmessig og forskningsmessig erfaring innenfor områder knyttet til musikkvitenskap og/eller tverrfaglige musikkstudier.
  • kunne vise til aktiv faglig innsats gjennom konferansepresentasjoner, fagfellevurderte publikasjoner og annen tilsvarende virksomhet. 
  • inneha undervisningskompetanse og erfaring fra musikkvitenskap og/eller tverrfaglige musikkstudier. Den som ansettes må ha utmerkede undervisnings- og formidlingsevner.
  • kunne dokumentere omfattende faglige kvalifikasjoner på internasjonalt nivå. Særlig vekt vil bli lagt på søkerens utdanning og tidligere praksis, pedagogiske aktiviteter, vitenskapelige publikasjoner, erfaringer fra studentveiledning på flere akademiske nivå samt fra forskningsledelse og faglig utviklingsarbeid.

Vi viser til Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger for generelle kriterier for stillingen.

Ønskte kvalifikasjonar

Ved vurdering av søkerne vil det være spesiell interesse for kandidater som kan vise til faglig ekspertise innen flere av følgende områder:

  • musikalitet og musikalitetsutvikling
  • musicking
  • community music
  • musikkpsykologi
  • musikk og helse

Studieplanen, pensum og forskningsaktivitetene i musikkvitenskapsprogrammet omfatter både generell musikkhistorie og musikkhistoriske emner som spenner fra middelalderen til det 21. århundre. Det ønskes at kandidaten kan bidra inn mot disse generelle musikkvitenskapelige emnene på studieplanen utover kandidatens egen forskningsekspertise innenfor de ovennevnte fagområdene. Kandidater med dokumenterte evner innenfor disse områdene vil derfor bli foretrukket. På grunn av studieprogrammets behov for norskspråklig veiledning på BA- og MA-nivå er leseferdigheter innen norsk eller nordiske språk en sterkt ønsket, men ikke en nødvendig kvalifikasjon, for denne stillingen.

Den ansatte forventes å være en god pedagog som kan utvikle og gjennomføre undervisning i programspesifikke emner både på bachelor- og masternivå og i instituttets frie emner som er åpne for samtlige studenter ved NTNU.  

Personlige egenskaper

  • Søkeren må ha gode samarbeidsevner, entusiasme med hensyn til undervisning og studentaktiv læring, og interesse og evne til populærvitenskapelig formidling.

Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil bli lagt vekt på. 

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

I stillingen som førsteamanuensis (kode 1011) vil du normalt lønnes fra brutto fra kr 483.400– kr 711.500 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes lovfestet 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. 

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet. 
 

Den som blir ansatt må rette seg etter vedtatte endringer vedrørende universitetets aktivitet. Det kan være knyttet til undervisningsportefølje eller organisatoriske endringer som angår instituttet.

Det er en forutsetning at den som blir ansatt, bosetter seg slik at hen kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen. Arbeidsplassen blir Institutt for musikk.

Vi ønsker oppstart 15.desember 2022.

Om søknaden

Søknaden med vedlegg skal foreligge på engelsk eller et skandinavisk språk (norsk/svensk/dansk).

Søknaden må inneholde:

  • CV, attester og vitnemål
  • En liste over dine arbeider med opplysning om hvor de er publisert
  • Navn og adresse til tre potensielle referanser
  • Forskningsplan

Redegjørelse for pedagogiske kvalifikasjoner med utgangspunkt i en momentliste (“Veiledning for søkere: Dokumentasjon av søkers pedagogiske kvalifikasjoner ved ansettelse i vitenskapelig stilling ved NTNU”

Vitenskapelige arbeider skal ikke legges ved søknaden. Søkere blir evaluert av en internasjonalt sammensatt sakkyndigkomité. Komitéen vil vurdere søkerne og innstille de best kvalifiserte søkerne til videre evaluering. Søkere som innstilles, vil bli bedt om å sende inn opp til 5 vitenskapelig arbeider for vurdering i den sakkyndige komiteen. Det er mulig å sende inn deler av større vitenskapelige arbeider, så vel som upubliserte arbeider. Sampubliserte arbeider vil også bli vurdert. Der det er vanskelig å identifisere søkerens bidrag må det legges ved en kort beskrivelse av hva det er.

Ved vurdering av den best kvalifiserte legger vi vekt på personlig egnethet, din motivasjon for stillingen og dine pedagogiske evner og kvalifikasjoner. Vår vurdering vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, fremstillingsformer i de vitenskapelige arbeider, erfaring fra undervisning, doktorgrads- og mastergradsveiledning samt pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert. 

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju og forelesning for prøving av pedagogiske ferdigheter.

Søkere som ikke er kjent med det norske ansettelsessystemet minnes om at vurderingen vil være basert på innleverte akademiske arbeider, publiserte eller upubliserte, og at de som ikke leverer slike arbeider ikke vil komme i betraktning for stillingen.

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.

Generell informasjon

NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. 
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.

NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling. (ta bort, hvis ikke aktuelt)


Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.

Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge. 

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med instituttleder Nora Bilalovic Kulset, nora.kulset@ntnu.no og studieprogramleder John Howland, email: john.howland@ntnu.no.  Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med HR-konsulent Hilde Saxi Gildberg, hilde.saxi@ntnu.no

Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon.

Søknadsfrist: 10.08.2022

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Det humanistiske fakultet

Det humanistiske fakultet tilbyr et bredt spekter av utdanninger innenfor humanistiske fagområder, og er Norges nest største humaniora-fakultet målt i antall studenter. Vi vil utvikle ledende fagmiljøer innenfor handlingsrettet humaniora, og nytenkende og utforskende undervisning. Fakultetet består av syv institutter og en fakultetsadministrasjon.

Søk stillingen

Leave a Reply