Ved Institutt for vareproduksjon og byggteknikk (IVB) er det ledig to faste stillinger som universitetslektor. Stillingene tilhører faggruppe bygg og geomatikk, og er tilknyttet studieprogrammet Bachelor i ingeniørfag bygg.

Stillingene omfatter primært undervisning og veiledning innen bygg- og anleggsfag.

Studieprogrammet har studenter både i Gjøvik, Ålesund og Trondheim, noe som gjør det nødvendig med et faglig samarbeid mellom campusene. Undervisning og veiledning er i hovedsak rettet mot studenter på Gjøvik, men må gjennomføres som en del av et større faglig miljø for å omfatte alle tre campus.

NTNU fokuserer på at studentene skal opparbeide seg kunnskap og kompetanse for å møte de utfordringene byggebransjen står ovenfor. Det legges derfor vekt på blant annet bærekraftige løsninger og tverrfaglig samarbeid. NTNU forventer derfor at undervisningen preges av dette.

Du kan lese mer om IVB og studieprogrammene her: https://www.ntnu.no/studier/bibygg

Stillingene rapporterer til Instituttleder.

Arbeidsoppgaver

  • Undervisning og veiledning innenfor bygg- og anleggsfag
  • Prosjekt- og lab-veiledning, herunder veiledning av bacheloroppgaven
  • Utvikling av studentaktive undervisningsmetoder
  • Deltakelse i relevante forskningsaktiviteter og fagdidaktiske prosjekter, både nasjonalt og internasjonalt
  • Deltakelse i utviklingen av nye emner og studieprogrammets identitet og kompetanseområde
  • Samhandling med byggebransjen

Kvalifikasjonskrav

Du må kvalifisere for stilling som universitetslektor innenfor fagområdet bygg- og anleggsfag i henhold til krav gjengitt i §1-6 i Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

  • Din mastergrad må i hovedsak være innen bygg- og anleggsfag (eller tilsvarende relevante fagfelt)
  • Du må ha god muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk (eller andre skandinaviske språk) og     engelsk

I tråd med Personalreglementet for undervisnings- og forskerstillinger ved NTNU  må du dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå:

Gjennomført eget program (minimum 200 timer)/relevante kurs og egen praktisk undervisning, og opparbeidet grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning (grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå).

Dersom du ikke kan dokumentere dette, pålegges du å gjennomføre et godkjent kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter ansettelse. NTNU tilbyr kvalifiserende kurs.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Relevant erfaring fra byggebransjen
  • Gode ferdigheter innen bruk av digitale verktøy for visualisering og simulering
  • Bakgrunn som prosjektleder, byggeleder eller andre områder som gir et bredt faglig perspektiv

 Personlige egenskaper

  • God formidlingsevne og engasjement for studenter
  • Interesse og motivasjon for undervisning og fagdidaktikk, og for å utvikle nye studentaktive undervisningsmetoder med vekt på arbeidslivsrelevans
  • Samarbeidsevner som faglig sett motiverer og inspirerer kolleger, og som er med på å berike det sosiale miljøet
  • Er vant til omstillingsprosesser, og evner å være konstruktiv og løsningsorientert i den type faser på arbeidsplassen

Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil vektlegges.

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

I stillingen som universitetslektor kode 1009 vil du normalt lønnes fra brutto kr 520 000 – 680 000 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse. 

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra den informasjonen som du har gitt oss innen søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Hvis du har hatt permisjon eller annet avbrekk i din karriere, er det viktig at dette kommer fram i søknaden din slik at utvalgskomiteen kan ta hensyn til dette og at mengden av forskningen din kan være redusert som et resultat.

Søknaden må inneholde (ta stilling til hva som må være med. Fjern det som ikke passer):

Ved vurdering av den best kvalifiserte legger vi vekt på personlig egnethet, din motivasjon for stillingen og dine pedagogiske evner og kvalifikasjoner. Vår vurdering vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, fremstillingsformer i de vitenskapelige arbeider, erfaring fra undervisning og veiledning, samt pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert. 

Søknaden din vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Aktuelle kandidater vil bli invitert til prøveundervisning og intervju.

Generell informasjon

NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn

NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling. 

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.  

Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge. 

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med faggruppeleder Jan Steinar Egenes, tlf. 61135377, e-post jan.egenes@ntnu.no.  Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med senior konsulent HR Kristine Rognlid Hagaseth, e-post: kristine.r.hagaseth@ntnu.no

Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon.

Søknadsfrist: 07.08.2022

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for vareproduksjon og byggteknikk  

Vi har en faglig profil som skal bidra i arbeidet med den mest sentrale globale samfunnsutfordringen: utvikling av bærekraftige løsninger i industri og samfunn. Dette omfatter forskning på moderne industriprosesser, bruk av nye og resirkulerte materialer, nye teknologiske løsninger, og anvendelse av nye organisasjonsformer og forretningsmodeller.  Institutt for vareproduksjon og byggteknikk er ett av åtte institutter ved Fakultet for ingeniørvitenskap.

Søk stillingen

Leave a Reply