Fakultet for medisin og helsevitenskap
 søker leder for forskningsseksjonen. Seksjonslederen vil arbeide innenfor et bredt fagfelt og lede og utvikle en seksjon med om lag 15 kompetente medarbeidere. Forskningsseksjonens ansvarsområde omfatter rådgivning og støtte for store prosjekt og satsningsområder innen medisinsk forskning. Dette omfatter bl.a. EU-rådgivning, forskningsinfrastruktur, innovasjonsprosesser, forskningssamarbeid med helsesektoren, internasjonalt forskningssamarbeid, forskningsetikk, internkontroll for helseforskning samt arbeid med nasjonal og internasjonal forskningspolitikk.

Som seksjonsleder er du en del av fakultetets ledergruppe og har personalansvar for de ansatte i forskningsseksjonen i tillegg til andre underenheter som er organisert under seksjonen. Seksjonssjefen er fakultetsledelsens støttespiller i saker som omhandler forskning, innovasjon, forskningspolitikk og forskningsstrategi, samt lover og forskrifter som regulerer forskningsvirksomheten. Her vil du samarbeide tett med fakultetsledelsen og med direktør for forskning, innovasjon og utdanning i det integrerte universitetssykehuset St. Olavs hospital.

Din nærmeste leder er administrativ leder ved fakultetsadministrasjonen. 

Arbeidsoppgaver

  • Lederstøtte til fakultetets faglige ledelse med hensyn til implementering og utøvelse av fakultetets forskningsstrategi
  • Understøtte for fakultetets forskningsaktiviteter med fagansvar for fakultetets forskningsadministrasjon
  • Ledelse og utvikling av seksjonens ansatte
  • Samarbeid nasjonalt og regionalt blant annet med det integrerte universitetssykehuset St. Olavs hospital, Helse Midt-Norge RHF og Trondheim universitetskommune
  • Representere og delta i administrative og faglige forum på alle nivå i organisasjonen i tillegg til utvalg og prosjekter  eksternt 
  • Bidra i virksomhetsstyringen gjennom plan-, budsjett- og oppfølgingsarbeid

Kvalifikasjonskrav

  • Relevant høyere utdanning på mastergradsnivå er ønskelig. Manglende formell utdanning kan kompenseres ved dokumentert relevant erfaring i kombinasjon med utdanning på minimum bachelornivå
  • Ledererfaring med personalansvar fra kunnskapsorganisasjon 
  • Relevant erfaring fra forskning- og utdanningssektoren 
  • Svært god muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk og engelsk

Ønskede kvalifikasjoner 

  • Kjennskap til forskningsfeltet gjennom egen forskning eller gjennom arbeid med forskningsstøtte og/eller forskningspolitikk. 

Personlige egenskaper 

I tillegg leter vi etter en som har:

  • En utadvendt og inkluderende lederstil
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samt evne til relasjonsbygging i ledergruppen
  • God prioriteringsevne, og som jobber selvstendig og målrettet
  • Evne til å håndtere stort arbeidspress og trives med en hektisk hverdag

Ved vurdering av den best kvalifiserte, skal det legges vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon for stillingen. 

Vi tilbyr 

Lønn og vilkår 

I stillingen som seksjonsjef kode 1211 vil du normalt lønnes fra brutto kr 850 000 – 935 300 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Søknaden må inneholde:

  • CV, attester og vitnemål
  • navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser

Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, er det fint om du legger ved den også.

Generell informasjon 

NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. 

NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn. For denne stillingen oppfordrer vi menn til å søke. 

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.

Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Tor Christian Sletner, tlf. 990 41 944, e-post tor.c.sletner@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Nathalie Foti Bachke, e-post: nathalie.f.bachke@ntnu.no

Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon 

 Søknadsfrist: 21.08.2022

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden.
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. 

Fakultet for medisin og helsevitenskap.


Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) er et av NTNUs største fakultet med ca. 1800 ansatte fordelt på 1300 årsverk. Fakultetets hovedvirksomhet er utdanning og forskningsvirksomhet, i tett integrasjon med St. Olavs hospital.

Søk stillingen

Leave a Reply