Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en engagerad post doc till Nikolas Herolds forskargrupp vid avdelningen för barnonkologi och barnkirurgi, Institutionen för kvinnor och barns hälsa, Karolinska Institutet.

Vi forskar om de molekylära mekanismerna bakom terapi-resistens med målet att förbättra dagens behandlingar för olika typer av barncancer. Vi vill ta kunskap från laboratoriet till kliniska prövningar som kan leda till förbättrade standardbehandlingar och hjälpa och cancerpatienter inom en snar framtid.

Din roll

Som post doc kommer du att bedriva preklinisk forskning om resistens-mekanismer inom olika cancerdiagnoser, främst akuta leukemier. Du kommer att vara en del av flera projekt där vi studerar olika aspekter av resistens mot cytostatika och immunterapi. I dessa studier kommer du att använda cell- och molekylärbiologiska tekniker för att studera cell-linjer, djurmodeller och patientprover. 

Du förväntas ta en ledande roll i att planera och utföra experiment liksom att analysera data och presentera dina resultat på seminarier och i vetenskapliga artiklar. Du blir även en viktig del av vårt team där du kommer att handleda studenter, skriva artiklar och ansökningar mm.

Vem är du?

Vi söker en motiverad forskare med stor erfarenhet av mamala celler samt olika laborativa tekniker inom cell- och molekylärbiologi inklusive western blot, immunhistokemi och viabilitetsassays (t.ex. CellTiter-Glo). Erfarenhet av att hantera cytostatika och patientmaterial är ett plus. För denna tjänst är det även meriterande med god vara av djurmodeller och FELASA-C behörighet.

Vi söker dig med gedigna kunskaper inom cancerbiolog, framför allt inom följande områden:

barncancer, akuta leukemier, nukleotidmetabolism och nukleotidanaloger. Internationell erfarenhet ser vi som ett plus liksom vana av att handleda studenter.

Du förväntas kunna arbeta både självständigt och i grupp samt att interagera med forskare, vårdpersonal och andra samarbetspartners. Du behöver behärska engelska i tal och skrift och vi ser gärna att du även har kunskaper i svenska.

Vi är en engagerad och hjälpsam grupp som månar om att ha ett bra arbetsklimat och vi kommer att lägga stort vikt vid personliga egenskaper i urvalet för denna tjänst. En positiv attityd, hjälpsamhet och ett genuint intresse för vår forskning är något vi värderat högt.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

https://api.kaltura.nordu.net/p/318/sp/31800/embedIframeJs/uiconf_id/23450616/partner_id/318?iframeembed=true&playerId=kaltura_player&entry_id=0_seue3dij&flashvars[streamerType]=auto&flashvars[localizationCode]=en&flashvars[leadWithHTML5]=true&flashvars[sideBarContainer.plugin]=true&flashvars[sideBarContainer.position]=left&flashvars[sideBarContainer.clickToClose]=true&flashvars[chapters.plugin]=true&flashvars[chapters.layout]=vertical&flashvars[chapters.thumbnailRotator]=false&flashvars[streamSelector.plugin]=true&flashvars[EmbedPlayer.SpinnerTarget]=videoHolder&flashvars[dualScreen.plugin]=true&flashvars[Kaltura.addCrossoriginToIframe]=true&&wid=0_mh7kahkd

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

AnställningsformTidsbegränsad anställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överrenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtStockholm
LänStockholms län
LandSverige
ReferensnummerSTÖD 2-3093/2023
KontaktNikolas Herold, Biträdande lektor, nikolas.herold@ki.seSabina Brinkley, HR-partner, 08-52482380
Facklig företrädareJohn Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.seShahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.seHenry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat2023-08-15
Sista ansökningsdag2023-08-29

Logga in och sök jobbet

Leave a Reply