Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för omvårdnad

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 520 anställda och en omsättning på 518 miljoner år 2022, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för omvårdnad vid Institutionen NVS är lokaliserad på campus Flemingsberg och har ett 80-tal anställda lärare, doktorander, postdoktorer samt administrativ personal. Avdelningen för omvårdnad bedriver utveckling av kunskap inom utbildning och forskning som verkar för en bättre hälsa för alla. Huvudområdet omvårdnad utgår från en humanistisk värdegrund och etik för vårdande och tar sin utgångspunkt i människans upplevelser, reaktioner och behov i sin livssituation. Avdelningens forskningsprogram strävar mot att vara globalt ledande inom omvårdnadsforskning, bidra till evidensbaserade riktlinjer och nya arbetssätt i hälso- och sjukvården samt stödja utvecklingen av omvårdnad i framtidens vårdmiljö. Avdelningen ansvarar för merparten av kurserna för specialist- och sjuksköterskeprogrammen som ges vid KI samt erbjuder ett brett urval av fristående – och valbara kurser.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Din roll

Vi söker nu en postdoktor till ett forskningsprojekt som syftar till att stödja icke-europeiska invandrade anhörigvårdare som vårdar personer med demens som bor hemma. Den huvudsakliga forskningsfrågan av projektet är att utvärdera om en mHälso-baserad intervention med stöd av social vård- och omsorgspersonal kan minska anhörigvårdares stress och depressiva symtom, och förbättra vårdkompetensen hos anhörigvårdare och deras livskvalitet hos icke-europeiska invandrade anhörigvårdare som vårdar hemmaboende personer med demenssjukdom.

Som postdoktor kommer din anställning att innebära att du är involverad i rekrytering av informanter, kvalitativ och kvantitativ datainsamling och databearbetning. Även stöd och handledning av deltagande anhörigstödjare i projektet och implementering av interventionen. Som postdoktor kommer du att förväntas delta i kvalitativ och kvantitativ dataanalys samt förberedelse av artikelmanus och andra aktiviteter för att sprida projektets resultat.

Anställningen är på 50–80 % i ett år, tillträde 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Arbetet förutsätter att du har mycket goda färdigheter i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Du bör ha egen drivkraft med god kommunikations- och samarbetsförmåga samt kunna arbeta både inom och utanför akademin. Du ska även ha dokumenterad kunskap inom kvantitativ och kvalitativ forskningsmetodik och en doktorsexamen inom ett relevant område, såsom medicinsk vetenskap, omvårdnad, folkhälsovetenskap, eller liknande. Meriterande är kunskap om interventionsforskning samt erfarenhet av forskning om åldrande och anhörigstöd.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Forskargrupp: Caring in Community Care

Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS)

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

https://api.kaltura.nordu.net/p/318/sp/31800/embedIframeJs/uiconf_id/23450616/partner_id/318?iframeembed=true&playerId=kaltura_player&entry_id=0_seue3dij&flashvars[streamerType]=auto&flashvars[localizationCode]=en&flashvars[leadWithHTML5]=true&flashvars[sideBarContainer.plugin]=true&flashvars[sideBarContainer.position]=left&flashvars[sideBarContainer.clickToClose]=true&flashvars[chapters.plugin]=true&flashvars[chapters.layout]=vertical&flashvars[chapters.thumbnailRotator]=false&flashvars[streamSelector.plugin]=true&flashvars[EmbedPlayer.SpinnerTarget]=videoHolder&flashvars[dualScreen.plugin]=true&flashvars[Kaltura.addCrossoriginToIframe]=true&&wid=0_mh7kahkd
https://api.kaltura.nordu.net/p/318/sp/31800/embedIframeJs/uiconf_id/23450616/partner_id/318?iframeembed=true&playerId=kaltura_player&entry_id=0_mt6g633k&flashvars[streamerType]=auto&flashvars[localizationCode]=en&flashvars[leadWithHTML5]=true&flashvars[sideBarContainer.plugin]=true&flashvars[sideBarContainer.position]=left&flashvars[sideBarContainer.clickToClose]=true&flashvars[chapters.plugin]=true&flashvars[chapters.layout]=vertical&flashvars[chapters.thumbnailRotator]=false&flashvars[streamSelector.plugin]=true&flashvars[EmbedPlayer.SpinnerTarget]=videoHolder&flashvars[dualScreen.plugin]=true&&wid=0_0ry2la91

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

AnställningsformTidsbegränsad anställning
Anställningens omfattningDeltid
Tillträde1 jan eller enl ök
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad50-80%
OrtFlemingsberg
LänStockholms län
LandSverige
ReferensnummerSTÖD 2-2562/2023
KontaktJohanna Lundblad, 08-52486835Zarina Kabir, 08-52483697
Facklig företrädareHenry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.seTaher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.seCarina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat2023-08-07
Sista ansökningsdag2023-08-31

Logga in och sök jobbet

Leave a Reply