Om stillingen

Ved Institutt for lærerutdanning, NTNU lyses det ut en treårig stilling som stipendiat. En stipendiatstilling har fullført doktorgradsutdanning fram til doktorgrad som mål.
Stipendiaten vil være knyttet til forskningsmiljøet Faglig literacy i skole og lærarutdanning ved NTNU,  et tverrfaglig miljø som studerer hvordan literacy – i vid forstand – kan forstås, realiseres og utvikles i ulike skolefag og i lærerutdanning. Dette åpner for prosjekter med ulik faglig forankring, men med literacy som fellesnevner. Doktorgradsprosjektet skal bidra med kunnskap om opplæring i/til/gjennom literacy.

Kandiaten vil bli knyttet til en fag- eller forskergruppe som inngår i forskningsmiljøet, avhengig av faglig bakgrunn og/eller tilnærming i ph.d.–prosjektet. 
For nærmere opplysninger og faglige spørsmål kan kandidater kontakte den/de i styringsgruppa for forskningsmiljøet som er relevante for kandidatens planlagte prosjekt: Literacy i matematikk og  naturvitenskapelige fag: Ragnhild Lyngved Staberg (ragnhild.l.staberg@ntnu.no) (naturfag) og Trygve Solstad (trygve.solstad@ntnu.no) (matematikk); literacy i norsk, andre språkfag og grunnleggende språklige ferdigheter: Randi Solheim (randi.solheim@ntnu.no); literacy i KRLE/RE, samfunnsfag og/eller andre fag: Camilla Stabel Jørgensen (camilla.jorgensen@ntnu.no).
Stipendiaten rapporterer til leder av relevant fagseksjon ved ILU, leder av forskergruppe og leder av forskningsmiljøet.

Arbeidsoppgaver

Stipendiatstillingen innebærer forskerutdanning i form av ph.d.-kurs og gjennomføring av et selvstendig forskningsarbeid som skal kvalifisere til doktorgrad i utdanningsvitenskap med vekt på literacy.

Kvalifikasjonskrav

  • Du må ha en faglig relevant bakgrunn innen lærerutdanning eller annet relevant fagdidaktisk eller utdanningsvitenskapelig fagområde.
  • Utdanningsløpet ditt må tilsvare et femårig norsk studium, der 120 studiepoeng er oppnådd på masternivå. 
  • Du må ha en sterk faglig bakgrunn fra ditt tidligere studium og ha en gjennomsnittskarakter fra mastergradstudiet, eller tilsvarende utdanning, som er lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Dersom du ikke har bokstavkarakterer fra tidligere studium, skal du ha et like godt faglig grunnlag. Dersom du har svakere karakterbakgrunn, vil du kunne bli vurdert dersom du kan dokumentere at du er særskilt egnet til en ph.d.-utdanning. 
  • Du må oppfylle kravene til opptak på fakultetets doktorgradsprogram
  • Du må ha god muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk eller et annet skandinavisk språk
     

Vi viser til forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU)  for generelle kriterier for stillingen.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Faglig bakgrunn innen undervisningsfag i grunnskole og/eller videregående skole og/eller lærerutdanning er en fordel. 
  • Erfaring fra undervisning i grunnskole eller videregående skole 
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på engelsk
     

Personlige egenskaper

  • Evne til å arbeide selvstendig og til å samarbeide med andre 
  • Evne til å jobbe systematisk og strukturert
  • God gjennomføringsevne
  • Gode kommunikasjonsferdigheter skriftlig og muntlig
  • Interesse for tverrfaglig samarbeid og undervisning 

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

I stillingen som stipendiat kode 1017 vil du normalt lønnes med brutto kr 491 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsesperioden er 3 år.
For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak til ph.d.-programmet innen ph.d.-programmet innen utdanningsvitenskap ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.
Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er en forutsetning at du kan være til stede ved, og tilgjengelig for, institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Om søknaden
Publikasjoner og andre vitenskapelige arbeider som du ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering, må følge søknaden. Vi gjør oppmerksom på at søknader kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Søknaden må inneholde:

  • CV, attester
  • karakterutskrifter og vitnemål for bachelor- og mastergrad. Dersom du ikke har fullført mastergraden, må du levere en bekreftelse på at masteroppgaven er levert.
  • en kopi av masteroppgaven. Hvis du nylig har levert masteroppgaven, kan du legge ved oppgaven slik den ble levert. Dokumentasjon av fullført mastergrad må framvises før tiltredelse i stillingen.
  • prosjektbeskrivelse som gjør rede for tema, problemstillinger samt valg av teori og metode (8−10 sider). 
  • publikasjoner el. annet relevant forskningsarbeid
  • navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser
     

Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, er det fint om du legger ved den også.

Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeider er vanskelig å identifisere din innsats, må du legge ved en kort redegjørelse for sin medvirkning.

Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlige og mellommenneskelige egenskaper. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatane.

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.

Generell informasjon

NTNUs personalpolitikk vektlegger likestilling og mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas. 
I henhold til offentleglova kan navn, alder, stillingstittel og bostedskommune bli offentliggjort, selv om du har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med leder for forskningsmiljøet, Camilla Stabel Jørgensen, tlf. 73559854, e-post camilla.jorgensen@ntnu.no, eller nestleder forskning Ola Harstad, tlf. 73559823, e-post ola.harstad@ntnu.no. 
Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen, kan du ta kontakt med seniorkonsulent Brith-Eli Åsland, brith.e.asland@ntnu.no
Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju, må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. Merk søknaden din med SU-734: 

Søknadsfrist: 01.08.2022. Oppstart etter avtale.
 

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for lærerutdanning
Vi har et fullverdig utdanningstilbud for grunnskole og videregående opplæring.

Et faglig sterkt og inkluderende kollegium retter forskning og kunstnerisk virksomhet mot læring, utdanning og skoleutvikling. Institutt for lærerutdanning er ett av instituttene ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.

Søk stillingen

Leave a Reply