Om stillingen

Ved Institutt for psykologi er det ledig en midlertidig stilling som stipendiat i utviklingspsykologi for en periode på 4 år i 100%, hvorav 25 % utgjør arbeidsplikt ved instituttet i form av undervisning eller andre oppgaver etter nærmere avtale.

Stipendiatstillingen skal være tilknyttet det pågående, longitudinelle forskningsprosjektetTidlig trygg i Trondheim (TtiT), hvis hovedfokus er å identifisere risiko- og beskyttelsesfaktorer for psykiske vansker hos barn og unges samt å beskrive og forklare deres psykososiale utvikling. Om lag 1000 barn er fulgt opp annethvert år fra de var 4 til de nå er 18 år. Stipendiatstillingen vil omhandle utvikling av sosial kompetanse. Fokus vil ligge på hvilke
faktorer som predikerer aldersadekvat sosial dyktighet, samt mulige konsekvenser av ulike grad av sosiale ferdigheter på barn og unges øvrige psykologiske og sosiale utvikling. En biopsykososial forståelsesmodell legges til grunn, hvilket innebærer at faktorer på alle nivå som påvirker barn og unges utvikling undersøkes (f.eks. personlighet, kognisjon, psykisk
helse, foreldre/familie, skole, venner). Dette innebærer at den som ansettes må ha erfaring innenfor relevante områder som utviklings-, personlighets- og klinisk psykologi. Kunnskap om, og erfaring med, statistiske metoder for å analysere longitudinelle data er en fordel.

Institutt for psykologi har omkring 1300 studenter og mer enn 140 ansatte. Instituttet har et stort og variert fagmiljø med bred kompetanse innen psykologi. Vi tilbyr psykologutdanning,
og studier på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Instituttet driver også tre psykologiske opplæringsklinikker (poliklinikker): voksen-, barn- og nevroklinikk. Instituttet har utstrakt forskningssamarbeid, både internt og med andre forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt.

Du rapporterer til instituttleder.

Arbeidsoppgaver

  • Publisere vitenskapelige artikler i anerkjente internasjonale tidsskrift som del av arbeidet med avhandlingen
  • Inngå i TtiT sin forskningsgruppe
  • Arbeidsplikt ved instituttet i form av undervisning eller andre oppgaver etter nærmere avtale

Kvalifikasjonskrav

Ansettelsen skjer i henhold til forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU)  for generelle kriterier for stillingen.

  • Det kreves utdanning som psykolog, eller mastergrad innen psykologi eller tilsvarende innen et av fagområdene utviklings-, personlighets- eller klinisk psykologi.
  • Utdanningsløpet ditt må tilsvare et femårig norsk studium, der 120 studiepoeng er oppnådd på masternivå. 
  • Du må ha en sterk faglig bakgrunn fra ditt tidligere studium, og ha en gjennomsnittskarakter fra mastergradstudiet, eller tilsvarende utdanning, som er lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Dersom du ikke har bokstavkarakterer fra tidligere studium skal du ha et like godt faglig grunnlag. Dersom du har svakere karakterbakgrunn vil du kunne bli vurdert dersom du kan dokumentere at du er særskilt egnet til en ph.d.-utdanning
  • Du må oppfylle kravene til opptak på fakultetets doktorgradsprogram

Ønskede kvalifikasjoner

Det vil bli lagt vekt på følgende kvalifikasjoner:

  • Kunnskap om barns psykososiale utvikling
  • God kvantitativ analysekompetanse
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Personlige egenskaper

  • Selvstendig
  • Løsningsorientert
  • Samarbeidsvillig
  • Utadvendt og kreativ
  • Motivasjon til å bidra til et godt arbeidsmiljø vil bli tillagt stor vekt

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

I stillingen som stipendiat kode 1017 vil du normalt lønnes med brutto kr 491 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Ansettelsesperioden er 4 år med 25% arbeidsplikt.

For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak til ph.d.-programmet innen samfunnsvitenskap innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Publikasjoner og andre vitenskapelige arbeider som du ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering, må følge søknaden. Vi gjør oppmerksom på at søknader kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Søknaden må inneholde:

  • CV, attester, vitnemål
  • Karakterutskrifter og vitnemål for bachelor- og mastergrad.
  • Publikasjonsliste
  • Publikasjoner eller annet relevant forskningsarbeid
  • Navn og adresse til tre relevante referanser


Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, er det fint om du legger ved den også.

Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeider er vanskelig å identifisere din innsats, må du legge ved en kort redegjørelse for sin medvirkning.

Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlige og mellommenneskelige egenskaper. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatane.

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.

Generell informasjon

NTNUs personalpolitikk vektlegger likestilling og mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling.

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas. 

I henhold til offentleglova kan navn, alder, stillingstittel og bostedskommune bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med professor Lars Wichstrøm: lars.wichstrom@ntnu.no Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med førstekonsulent HR Terese Brå, e-post: terese.bra@ntnu.no

Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. Merk søknaden din med referansenummer: SU-714

Søknadsfrist: 24.06.2022

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for psykologi

Vår forskning og undervisning er bygget opp rundt fem perspektiver: biologisk, kognitiv, sosial-, personlighets- og utviklingspsykologi. Vi tilbyr profesjonsstudium i psykologi og studier innenfor læring og arbeids- og organisasjonspsykologi. Vi har også tre poliklinikker der vi behandler pasienter som en del av profesjonsutdanningen. Institutt for psykologi er ett av sju institutter ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.

Søk stillingen

Leave a Reply