Voor het Education Support Team van de faculteit Engineering Technology zijn wij op zoek naar een studieadviseur.

Als studieadviseur adviseer je studenten op het gebied van studiemogelijkheden en studie gerelateerde problemen. Je bespreekt studieplannen en adviseert proactief bij een studieachterstand. Ook vervul je een actieve rol in het proces rond een bindend studieadvies. Om processen te verbeteren en/of vernieuwen besteed je circa de helft van jouw tijd aan projecten op zowel UT als ET-niveau. Je werkt daardoor nauw samen met collega’s binnen de faculteit ET en binnen de UT gemeenschap.

Verder:

  • Begeleid je studenten bij persoonlijke omstandigheden en verwijs je hen eventueel door naar bijvoorbeeld de studentpsycholoog. 
  • Faciliteer je studenten om zich verder te ontwikkelen, spreek je hen aan op hun verantwoordelijkheid en laat je hun reflecteren op het eigen gedrag.  
  • Geef je voorlichting tijdens opendagen en over de keuzemogelijkheden in de komende jaren.
  • Organiseer je groepsactiviteiten die de studievoortgang, het studentenwelzijn en de sociale cohesie bevorderen.
  • Werk je samen met collega’s aan beleid op jouw vakgebied.
  • Gebruik je informatie uit diverse systemen voor onder andere het jaarplan van de studieadviseurs en het informeren van opleidingsdirecteuren.
  • Werk je actief mee aan matchingsactiviteiten voor de bachelor van de opleiding Mechanical Engineering
  • Adviseer je het opleidingsmanagement .

PROFIEL

Je bent initiatiefrijk en vindt het leuk om dingen te organiseren en te proberen. Je hebt minstens een HBO werk- en denkniveau. Uiteraard beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (zowel in het Nederlands als in het Engels). Je hebt bij voorkeur pedagogische- en didactische ervaring en kennis van gespreks- en coaching technieken. Je hebt overwicht in een groep en kunt tegelijkertijd goed observeren. Je voelt aan wat wel of niet werkt bij studenten en past je werkwijze hierop aan. Zelfstandig en onafhankelijk werken vind je leuk en je benut daarbij de kennis van collega’s. Tot slot bent je in staat anderen te overtuigen van de implementatie van nieuwe ontwikkelingen en bent dienstbaar naar studenten en docenten.

ONS AANBOD

Wij bieden een fulltime functie voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De werkomgeving is uitdagend en dynamisch met veel ruimte voor eigen ideeën en ontwikkeling. Samen met jou willen we een extra impuls geven aan onze dienstverlening. Je salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.490,- bruto per maand (conform schaal 10 van de CAO-NU). Daarnaast bieden wij 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

INFORMATIE EN AANMELDING

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Natasja Vander Vaet, Hoofd ES, tel: 053 4896412,  n.vandervaet@utwente.nl.

Jouw sollicitatie, vergezeld van een Curriculum Vitae, kun je tot en met  10 juli 2022 uploaden via de “Apply now’’ button.

SOLLICITEREN

Leave a Reply