Førsteamanuensis innen kvantitativ metode

Institutt for psykologi har omkring 1300 studenter og mer enn 140 ansatte. Instituttet har et stort og variert fagmiljø med bred kompetanse innen psykologi. Vi tilbyr psykologutdanning, og studier på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Instituttet driver også tre psykologiske opplæringsklinikker (poliklinikker): voksen-, barn- og nevroklinikk. Instituttet har utstrakt forskningssamarbeid, både internt og med andre forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt. 

Vi har ledig stilling som førsteamanuensis i kvantitativ metode. 
 

Som førsteamanuensis ved Institutt for psykologi er du en del av et aktivt forskningsmiljø med mål om å videreutvikle fagområdet. Du har gode samarbeidsevner og sikter på å skape et godt prestasjonsmiljø innen fagområdet. Du er med i planleggingen av undervisning og sørger for å opprettholde kvalitet i gjennomføringen av undervisningen, samtidig som du er tilgjengelig for studentene og kan veilede dem gjennom studiene. Det er forventet at du tar del i administrative oppgaver i forbindelse med emner, eksamensarbeid, møtevirksomhet og komitéarbeid.  

Du rapporterer til instituttleder. 

 Arbeidsoppgaver

Stillingen vil innebære undervisning, veiledning og sensur knyttet til emner i kvantitativ forskningsmetode og statistikk på ulike nivå i utdanningsforløpet). Koordineringsansvar vil inngå som en av arbeidsoppgavene.   

  • Initiere og styrke forskning og forskningsformidling 
  • Undervisning i forskningsmetode/statistikk emner ved instituttet 
  • Undervisning i bruk av statistiske analyseprogram (f.eks. SPSS, Mplus, STATA og/eller R)  
  • Koordinering av metodeemnene ved instituttet  
  • Veiledning av bachelor-, master-, profesjons-, og doktorgradsstudenter   
  • Det forventes at den ansette påtar seg verv og oppgaver knyttet til instituttets virksomhet 
  • Eksamensarbeid   
  • Administrative oppgaver 

Kvalifikasjonskrav

Du må kvalifisere for stilling som førsteamanuensis innenfor fagområdet psykologi i henhold til krav gjengitt i forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

  • Doktorgrad må være innen psykologi, alternativt samfunnsvitenskapelige fag med direkte relevans for psykologi 
  • Søker må dokumentere forskning på kvantitative metoder
  • Ph.d.-studenter kan søke dersom de kan dokumentere at ph.d.-arbeidet deres er innsendt til vurdering innen søknadsfristen. Det er en ansettelsesbetingelse at ph.d.-graden er tildelt 

Du må dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitets- og høgskolenivå jfr. forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom du ikke kan dokumentere dette, pålegges du å gjennomføre et godkjent kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter ansettelse. NTNU tilbyr kvalifiserende kurs.

Dersom du ikke behersker et skandinavisk språk, er det en forutsetning at du innen tre år kan vise kunnskaper i norsk eller et annet skandinavisk språk på linje med trinn tre i kurset norsk for utlendinger ved Institutt for språk og litteratur ved NTNU.


Stillingen utlyses alternativt som kvalifiseringsstipend for en periode på 3 år, jfr lov om universiteter og høyskoler, § 6-5, punkt 1. 

Ønskede kvalifikasjoner

  • Søkere med undervisningserfaring fra universitets- og høgskolesektoren vil bli foretrukket  
  • Det vil bli lagt størst vekt på vitenskapelige arbeider fra siste fem år.
  • Erfaring fra undervisning i forskningsmetode og statistikk på flere nivå. 
  • Erfaring med innovative undervisningsformer.
  • Erfaring med ulike analysetilnærminger og ulike forskningsdesign (f.eks.  eksperimentelle design, epidemiologiske studier, Big data osv.).
  • Forskningsprofil som passer inn under instituttets forskningsportfolio. 
  • Erfaring med å søke eksternfinansiering.
  • Veiledningserfaring.
  • Publisering av forskningsresultater i internasjonalt anerkjente tidsskrifter.
  • Svært god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på engelsk 
  • Interesse for samarbeid på tvers av psykologiske disipliner

Personlige egenskaper

  • Fleksibilitet og ønske om å bidra til et godt arbeidsmiljø   
  • Gode evner til samarbeid 
  • Gode formidlingsevner   

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

I stillingen som førsteamanuensis (kode 1011) vil du normalt lønnes fra brutto kr 626 100 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes lovfestet 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. 

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet. 

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis. 

Søkeprosessen

Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søkeprosessen her.

https://youtube.com/watch?v=hWvFBFg6yCI%3Fautoplay%3D0%26modestbranding%3D1%26playsinline%3D0%26rel%3D0%26start%3D0%26enablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.jobbnorge.no%26widgetid%3D2

Om søknaden

Søknaden og beskrivelsen av de vitenskapelige arbeidene som skal legges til grunn for bedømmelsen skal foreligge på engelsk. 
 
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over. 

Hvis du har hatt permisjon eller annet avbrekk i din karriere, er det viktig at dette kommer fram i søknaden din slik at rekrutteringsgruppen kan ta hensyn til dette og at mengden av forskningen din kan være redusert som et resultat. 

Søknaden må inneholde: 

  • CV, attester og vitnemål 
  • Publikasjonsliste 
  • En beskrivelse av de vitenskapelige arbeider som du anser mest betydningsfulle, og som du spesielt vil ha lagt til grunn for bedømmelsen (inntil fem arbeider) 
  • Vitenskapelige arbeider – trykte eller utrykte – som du ønsker det skal tas hensyn til ved bedømmelsen (inntil 10 arbeider) 
  • Forskningsplan 
  • Opplysninger om eventuelle prosjekter du har vært prosjektleder for med informasjon om finansiering, varighet og størrelse 
  • Pedagogisk mappe, der din utdanningsfaglige kompetanse fremstilles systematisk og samlet, jf Dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner ved søknad og ansettelse i vitenskapelig stilling   
  • Navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser 

Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere innsatsen din, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning. 

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA. Dette innebærer at vi legger spesielt vekt på kvaliteten og den faglige bredden dine vitenskapelige arbeider dokumenterer. Vi tar også hensyn til forskningsledelse og deltakelse i forskningsprosjekter. Vi legger størst vekt på dine vitenskapelige arbeider fra de siste fem år når forskningskvaliteten vurderes.

Ved vurdering av den best kvalifiserte legger vi vekt på personlig egnethet, din motivasjon for stillingen og dine pedagogiske evner og kvalifikasjoner. Vår vurdering vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, fremstillingsformer i de vitenskapelige arbeider, erfaring fra undervisning, doktorgrads- og mastergradsveiledning samt pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert. 

Søknaden din vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Aktuelle kandidater vil bli invitert til prøveundervisning og intervju. 

Generell informasjon

NTNUs personalpolitikk vektlegger likestilling og mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.  

I henhold til offentleglova kan navn, alder, stillingstittel og bostedskommune bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste.    

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Magne Arve Flaten, tlf. 73597468, e-post: magne.a.flaten@NTNU.no.  Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Terese Brå, e-post: terese.bra@ntnu.no. 

Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju, må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. Merk søknaden din med referansenummer: SU-649. 

Søknadsfrist: 31.07.2022 

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for psykologi

Vår forskning og undervisning er bygget opp rundt fem perspektiver: biologisk, kognitiv, sosial-, personlighets- og utviklingspsykologi. Vi tilbyr profesjonsstudium i psykologi og studier innenfor læring og arbeids- og organisasjonspsykologi. Vi har også tre poliklinikker der vi behandler pasienter som en del av profesjonsutdanningen. Institutt for psykologi er ett av sju institutter ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.

Søk stillingen

Leave a Reply