Det er ledig en 100% fast stilling som førsteamanuensis i RLE, med fokus på filosofi og etikk

Som ansatt i stilling vil du tilhøre Fagseksjon for samfunnsfagene. Fagseksjonen er ansvarlig for undervisning i de femårige masterprogrammene i grunnskolelærerutdanningen, lektorutdanningen 8-13, praktisk-pedagogisk utdanning, 2-årig mastergradstilbud i fagdidaktikk, bachelor i arkiv og samlingsforvaltning og master i arkiv og dokumentasjonsforvaltning, samt etter- og videreutdanning. Vi driver forsknings-, innovasjons- og formidlingsaktivitet rettet mot klasserom, skole og utdanning. Fagmiljøet har et aktivt og internasjonalt orientert forskningsmiljø og har flere aktuelle forskergrupper. https://www.ntnu.no/ilu/forskning 

NTNU RE Research Group samler de fleste kolleger innen religionsfagene og mange av våre samarbeidspartnere i forskningen. Fokuset til forskningsgruppen er på å utforske praksis og politikk for religions- og livssynsundervisning, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Våre forskningsområder inkluderer internasjonale og sammenlignende studier av religions- og livssynsundervisning, undervisningspraksiser, literacy i religions- og livssynsfaget og demokratisk kompetanse.
En nærmere beskrivelse av instituttet og fagseksjonen finnes her: https://www.ntnu.no/ilu/om.
Du rapporterer til seksjonsleder for samfunnsfagene ved ILU. 

 Arbeidsoppgaver

  • Undervisning etter gjeldende emneplaner og arbeid med å videreutvikle studiene og undervisningen.
  • Utdanningsvitenskapelig forskning med relevans for undervisning om filosofi, etikk, religioner og livssyn i skole og lærerutdanning. Stillingen vil ha særlig ansvar for undervisning om filosofi og etikk samt fagdidaktisk forskning knyttet til disse emnene.
  • Bidra i relevante forskningsgrupper og initiere nye forskningsprosjekter og søknadsprosesser. 
  • Veiledning på ulike nivå innenfor KRLE/RE-didaktikk, inkludert praksisoppfølging.
  • Forskningsformidling, populærvitenskapelig formidling og nettverksbygging. 
  • Administrative oppgaver.
  • Delta i fagmiljøets og instituttets øvrige aktiviteter.

Kvalifikasjonskrav

Du må kvalifisere for stilling som førsteamanuensis innenfor fagområdet filosofi- og etikkdidaktikk i henhold til krav gjengitt i forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger  

  • Din doktorgrad, eller tilsvarende vitenskapelige arbeider må ha relevans for filosofi og etikk i religions- og livssynsfagene i skole/lærerutdanning.
  • Relevante fagfelt inkluderer filosofi, etikk, religionsfilosofi og religionsetikk. Dersom du kan dokumentere at du er i sluttfasen av sin ph.d.-utdanning, kan søknaden din bli vurdert.
  • God kjennskap til norsk skole og lærerutdanning.
  • God skriftlig og muntlig framstillingsevne i et skandinavisk språk.

Du må dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå jfr. Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom du ikke kan dokumentere dette, pålegges du å gjennomføre et godkjent kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter ansettelse. NTNU tilbyr kvalifiserende kurs.

Ønskte kvalifikasjonar

  • Forskningserfaring innenfor utdanningsvitenskapelige og fagdidaktiske emner.
  • Publiserte forskningsresultater i anerkjente nasjonale og internasjonale kanaler. Det legges størst vekt på vitenskapelige arbeider de siste fem år eksklusive lovfestede permisjoner.
  • Undervisningserfaring fra lærerutdanning, annen høyere utdanning eller grunn/videregående skole.
  • Erfaring med å initiere og lede forsknings- og innovasjonsprosjekter og/eller deltakelse i samarbeidsprosjekter. 
  • Undervisningskompetanse i øvrige religions- og livssynsemner vil bli vektlagt. 
  • Annen relevant yrkeserfaring.

Personlige egenskaper

  • studentengasjement
  • motivasjon for lærerutdanning og utdanningsforskning
  • kollegial samarbeidsvilje
  • selvstendighet 
  • løsningsorientert 
  • kreativitet

Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil bli lagt vekt på. 

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

Stillingen som førsteamanuensis (kode 1011) lønnes normalt fra brutto fra kr 523 200 – kr 723 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønn trekkes lovfestet 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Søkeprosessen

Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søkeprosessen her.

https://youtube.com/watch?v=hWvFBFg6yCI%3Fautoplay%3D0%26modestbranding%3D1%26playsinline%3D0%26rel%3D0%26start%3D0%26enablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.jobbnorge.no%26widgetid%3D2

Om søknaden

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over. 

Hvis du har hatt permisjon eller annet avbrekk i din karriere, er det viktig at dette kommer fram i søknaden din slik at rekrutteringsgruppen kan ta hensyn til dette og at mengden av forskningen din kan være redusert som et resultat. 

 
Søknaden må inneholde: 

  • CV, attester og vitnemål
  • pedagogisk mappe, der din utdanningsfaglige kompetanse fremstilles systematisk og samlet, jf Dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner ved søknad og ansettelse i vitenskapelig stilling  
  • vitenskapelige arbeider – trykte eller utrykte – som du ønsker det skal tas hensyn til ved bedømmelsen (inntil 5 arbeider)
  • en beskrivelse av de vitenskapelige/kunstneriske arbeider som du anser mest betydningsfulle, og som du spesielt vil ha lagt til grunn for bedømmelsen
  • en liste over dine arbeider med opplysning om hvor de er offentliggjort
  • navn og adresse til tre relevante referanser
  • forskningsplan
  • opplysninger om prosjekter du har vært prosjektleder for med informasjon om finansiering, varighet og størrelse

Vi tar hensyn til fellesarbeider. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning. 

Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlige og mellommenneskelige egenskaper. Vår vurdering vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, fremstillingsformer i de vitenskapelige arbeider, erfaring fra undervisning, doktorgrads- og mastergradsveiledning samt pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert. 

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA. Dette innebærer at vi legger spesielt vekt på kvaliteten og den faglige bredden dine vitenskapelige arbeider dokumenterer. Vi tar også hensyn til forskningsledelse og deltakelse i forskningsprosjekter. Vi legger størst vekt på dine vitenskapelige arbeider fra de siste fem år.

Søknaden din vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Aktuelle kandidater vil bli invitert til prøveundervisning og intervju.

Generell informasjon

NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. 
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.

Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge. 

Spørsmål om stillingen kan rettes til fagseksjonsleder Gunnar Grut, telefon +47 980 93 322 eller e-post: gunnar.grut@ntnu.no . Opplysninger om søknadsprosessen kan fås ved å kontakte HR- seksjonen ved Brith-Eli Åsland på epost: brith.e.asland@ntnu.no

Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon.

Søknadsfrist: 15.09.2022

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for lærerutdanning
Vi har et fullverdig utdanningstilbud for grunnskole og videregående opplæring.

Et faglig sterkt og inkluderende kollegium retter forskning og kunstnerisk virksomhet mot læring, utdanning og skoleutvikling. Institutt for lærerutdanning er ett av instituttene ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.

Søk stillingen

Leave a Reply