Stillingen er hovedsakelig knyttet til instituttets forskningsaktivitet innen produksjon, raffinering og resirkulering av metaller og metallurgiske sidestrømmer.

Den som ansettes vil delta i instituttets aktiviteter knyttet til eksperimentelt forskningsarbeid innen prosessmetallurgiske disipliner i ulike EU- og utvalgte nasjonale prosjekter. I nært samarbeid med den vitenskapelige staben vil du tilrettelegge for prosjektaktiviteten ved de relevante laboratoriene, og ha ansvar for drift, utvikling og vedlikehold av våre laboratorier med tilhørende ovner og måleutstyr. Den som får stillingen vil jobbe tett mot brukerne, og det er viktig å jobbe strukturert med gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper.

Instituttet har et nært samarbeid med norsk og utenlandsk industri og med andre forskningsmiljøer inkludert SINTEF.

Stillingen rapporterer til teknisk leder Eli Beate Larsen

Arbeidsoppgaver

Ansvarsområdet vil inngå som en del av instituttets omfattende laboratorievirksomhet innen:

  • drift, vedlikehold og utvikling av ovner og måleutstyr,
  • opplæring av brukere på instrumenter og apparatur,
  • gjennomføring av eksperiment knyttet til primært EU prosjekter,
  • operatøransvar for enkelte laboratorier og utstyrsenheter,
  • HMS-arbeid knyttet til opplæring av lab-brukerne og drift/vedlikehold,
  • utvikling av eksperimentelle teknikker og metoder i samarbeid med studenter og deres veiledere.

Kvalifikasjonskrav

  • minimum 3 år ingeniørutdanning eller MSc (siv.ing) utdanning innen materialteknologi, materialkjemi, kjemisk prosessteknologi, materialfysikk eller tilsvarende
  • må ha gode norsk og engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig

Ønskede kvalifikasjoner 

  • relevant arbeidserfaring innen materialteknologi/metallurgi, gjerne med erfaring fra prosessmetallurgi

Personlige egenskaper 

  • serviceinnstilt
  • god samarbeidsevne
  • evne til å rettlede studenter på laboratoriene
  • praktisk anlagt
  • ansvarsfull, initiativrik og selvstendig
  • strukturert og ryddig

best kvalifiserte, skal det legges vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon for stillingen. 

Vi tilbyr 

Lønn og vilkår 

Stillingen som overingeniør kode 1087 lønnes i henhold til statens lønnsregulativ, avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Stillingen er betinget av ekstern finansiering. 

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Søknaden må inneholde:

  • CV, attester og vitnemål
  • navn og adresse til tre relevante referanser

Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, er det fint om du legger ved den også.

Generell informasjon 

NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. 
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn. 

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.

Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.

Spørsmål om stillingen kan rettes til professor Gabriella Tranell, e-post: gabriella.tranell@ntnu.no eller teknisk leder Eli Beate Jakobsen Larsen, tlf.: 91897599, e-post: eli.beate.larsen@ntnu.no

Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon 

 Søknadsfrist: 31.08.2022

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. 

Institutt for materialteknologi 

Vi er Norges ledende utdannings- og forskningsmiljø innenfor materialteknologi, materialkjemi og materialvitenskap. I samarbeid med industri og næringsliv er vi pådriver for utvikling av innovative materialer, nye bruksområder og framstillingsprosesser. Det som skjer på våre fagområder, er viktig for det grønne skiftet. Institutt for materialteknologi er ett av åtte institutter ved Fakultet for naturvitenskap.

Søk stillingen

Leave a Reply