Ved Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap, Senter for Toppidrettsforskning (SenTIF), har vi har ledig stilling som postdoktor. Mer informasjon om SenTIF finner du her.

Postdoktorstillingen er en kvalifiseringsstilling der hovedmålet er å kvalifisere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger.  

Postdoktorprosjektet vil ha to hovedfokus:

1) Undersøke de fysiologiske og biomekaniske arbeidskravene i utvalgte utholdenhetsidretter både i felt og laboratorium, og

2) Øke forståelsen for utholdenhetstrening som fører til prestasjoner i verdensklasse, både retrospektivt, prospektivt og gjennom intervensjonsstudier.

Prosjektet skal ha et spesielt fokus på kvinneidrett og kjønnsforskjeller.  

Det er forventet at postdoktoren skal samhandle godt med toppidrettsmiljøet og bidra med brukerrettet formidling som bidrar til at norske utøvere kan oppnå høyere treningskvalitet og optimalisere sine konkurranse-forberedelser og gjennomføring.

Ansettelsesperioden er tre år.

Din nærmeste leder er senterleder ved SenTIF

Arbeidsoppgaver

  • Utvikling av problemstillinger og studiedesign
  • Planlegging av forskningsprosjekt
  • Rekruttering av forsøkspersoner
  • Gjennomføring av datainnsamling, intervensjoner og analyser
  • Publisering av studier i vitenskapelige journaler
  • Veiledning av masterstudenter tilknyttet SenTIF
  • Samspill med idretten/Olympiatoppen
  • Brukerrettet formidling av forskning
     

Kvalifikasjonskrav

  • Du må ha fullført norsk doktorgrad, eller levere en bekreftelse på at du er i sluttfasen, innen treningsfysiologi, bevegelsesvitenskap, idrettsvitenskap eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad som er vurdert likeverdig med norsk doktorgrad.
  • Den som ansettes må ha god praktisk og vitenskapelig kunnskap om, og interesse for utholdenhetsidrett og utholdenhetstrening.
  • For stillingen kreves gode engelskkunnskaper både skriftlig og muntlig.

Vi viser til Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen. 

Ønskede kvalifikasjoner

  • Det er ønskelig at søkerne behersker enten norsk, svensk eller dansk språk både skriftlig og muntlig.
  • Det er ønskelig med erfaring fra testing i laboratorium og bruk av teknologi for målinger i felt, inkludert bruk av egnet software til gjennomføring og presentasjon av analyser.
  • Den som ansettes må ha stor motivasjon for toppidrettsforskning.
  • Søkeren må ha gode evner til å lede forskningsprosjekter.
  • Kunnskap om toppidrett gjennom egen trener og/eller utøverkarriere samt erfaring med tidligere forskningsprosjekter vil telle positivt.
  • Relevant erfaring fra forskningsarbeid vil telle positivt.

Personlige egenskaper 

  • Søkeren må ha gode relasjonelle ferdigheter og evne til å jobbe i team
  • Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil bli lagt vekt på.

Vi tilbyr 

Lønn og vilkår 

I stillingen som postdoktor kode 1352 vil du normalt lønnes med brutto kr 563 500 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Ansettelsesperioden er 3 år 

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.

Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Stillingen er betinget av ekstern finansiering.

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Publikasjoner og andre vitenskapelige arbeider som du ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering, må følge søknaden. Vi gjør oppmerksom på at søknader kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.  

Søknaden må inneholde: 

  • CV og attester
  • karakterutskrifter og vitnemål for bachelor-  og mastergrad, samt oppnådd doktorgrad. Dersom du ikke har fullført doktorgraden må du levere en bekreftelse på at avhandlingen er levert, eller på planlagt disputasdato.
  • En kopi av doktoravhandlingen. Hvis du er nær ved å levere, eller nylig har levert avhandlingen, kan du legge ved et utkast av oppgaven. Dokumentasjon av fullført doktorgrad må framvises før tiltredelse i stillingen.
  • publikasjoner el annet relevant forskningsarbeid
  • navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser

Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, er det fint om du legger ved den også.  

Vi tar hensyn til fellesarbeider. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.

Hvis du har hatt permisjon eller annet avbrekk i din karriere, er det viktig at dette kommer fram i søknaden din slik at utvalgskomiteen kan ta hensyn til dette og at mengden av forskningen din kan være redusert som et resultat. 

Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring, potensiale for forskning, personlige egenskaper og motivasjon for stillingen. 

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA

Søknaden din vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Aktuelle kandidater vil bli invitert til intervju. 

Generell informasjon 

NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. 

NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.

NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling. 

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.   

Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med professor Øyvind Sandbakk, tlf. 91187691, e-post oyvind.sandbakk@ntnu.no.  Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med HR-rådgiver Bente Kristin Årbogen Andersen, e-post: bente.k.a.andersen@ntnu.no.


Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon. 


Søknadsfrist: 10.09.2022

Kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. 
Fakultet for medisin og helsevitenskap
Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) er et av NTNUs største fakultet med ca. 1800 ansatte fordelt på 1300 årsverk. Fakultetets hovedvirksomhet er utdanning og forskningsvirksomhet, i tett integrasjon med St. Olavs hospital.
Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap
Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap (INB) er et ambisiøst institutt i god utvikling.

Instituttet preges av stort faglig mangfold innen medisin og helsefag. Vi prioriterer samfunnsmessig relevans og kvalitet innen både utdanning og forskning. Flere av instituttets faggrupper av forskere og undervisere er ledende innen sine fagfelt, nasjonalt og internasjonalt. Vår ambisjon er: «Gjennom tverrfaglig samarbeid skaper INB ledende og framtidsrettet utdanning og forskning for bedre helse og funksjon.»

Søk stillingen

Leave a Reply