NTNUs Internasjonale handlingsplan har bl.a. som målsetting å øke utnyttelsen av EUs rammeprogrammer, også innenfor forskning, for å sikre høy kvalitet og relevans for virksomheten. 

Som et ledd i å oppnå dette målet, utvider Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap ( INB) sin stab knyttet til forskningsstøtte, og søker etter en rådgiver med hovedfokus på EU området. 

Du ansettes først i 50 % stilling tom 31.12.2026, deretter i 100 % stilling fra 01.01.2027.

Rådgiverens oppgave og ansvarsområde er primært å bistå gjennom å drive frem gode EU søknader gjennom lederstøtte til instituttets forskningsledere og prosjektledere, men forventes også å ha et blikk på utvikling og forvaltning av instituttets samlede forsikringsportefølje innen EU. Rådgiveren vil inngå i instituttets team på prosjektstøtte, og være en del av Forum for forskning som ledes av instituttets nestleder for forskning. 

Arbeidet skjer gjennom å jobbe tett mot sentrale prosjektledere og forskningsmiljø. Sammen skal vi arbeide for å oppnå målet om å skape forskningsaktivitet i tråd med instituttets ambisjoner og strategiske satsninger, samt bidra til økt forskningsdeltakelse både nasjonalt og internasjonalt. Vi har blant annet som mål å utvide vår portefølje av både NFR- og EU-søknader i inneværende strategiperiode

Vi søker deg som motiveres av og som vil være en viktig bidragsyter til instituttets utvikling, styring og forvaltning av sin EU-forskningsportefølje. Dette er et viktig satsningsområde for oss.

Stillingsinnehaver rapporterer til nestleder forskning.

Arbeidsoppgaver

  • Bidra med kunnskap om forskningsfinansiering og søknadsskriving innen EU 
  • Følge utlysninger av midler, og identifisere søkere til aktuelle utlysninger 
  • Utforme større prosjektsøknader i samarbeid med fagmiljøene 
  • Arbeide for strategisk og faglig forankring av prosjektsøknader 
  • Bidra til forvaltning og styring av instituttets forskningsaktivitet 
  • Kvalitetssikre og risiko-vurdere instituttets prosjektportefølje 

Kvalifikasjonskrav

  • Høyere relevant utdanning på minimum bachelornivå. Lang og relevant arbeidserfaring kan kompensere for utdanningskravet
  •  Relevant arbeidserfaring fra egen forskning, forskningsorganisasjoner eller forskningsstøtte 
  •  God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk 
  • Gode dataferdigheter 

Ønskede kvalifikasjoner 

  • Søkere med relevant mastergrad eller PhD-grad vil bli foretrukket 

Personlige egenskaper 

Vi søker deg som

  • Har teft for å se hva som må gjøres
  • Er flink til å finne gode løsninger. 
  • Har god kommunikasjons- og formidlingsevne, både skriftlig og muntlig.
  • Er utadvendt og med gode samarbeidsegenskaper, liker kontakt med folk. 

Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt din motivasjon for stillingen. 

Vi tilbyr 

Lønn og vilkår 

I stillingen som rådgiver kode 1434 vil du normalt lønnes fra brutto kr 488 000 – 583 900 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. I stillingen som seniorrådgiver kode 1364 vil du normalt lønnes fra brutto kr 572 700 – 670 000 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Søknaden må inneholde:

  • CV, attester og vitnemål
  • navn og adresse til tre relevante referanser

Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, er det fint om du legger ved den også.

Generell informasjon 

NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. 
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn. 

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.

Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Kontorsjef Torill Naavik, tlf. 959 10 637, e-post: torill.naavik@ntnu.no eller HR- rådgiver Bente Kristin Årbogen Andersen, e-post bente.k.a.andersen@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Hege Tverå Nilsson, e-post: hege.tvera.nilsson@ntnu.no.

Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon 

 Søknadsfrist: 01.09.2022

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden.
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. 

Fakultet for medisin og helsevitenskap.


Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) er et av NTNUs største fakultet med ca. 1800 ansatte fordelt på 1300 årsverk. Fakultetets hovedvirksomhet er utdanning og forskningsvirksomhet, i tett integrasjon med St. Olavs hospital.

Søk stillingen

Leave a Reply