Institutt for lærerutdanning, Fagseksjon for engelsk og fremmedspråk, tilbyr en heltids 3-årig stipendiatstilling for å delta i prosjektet “Affect, Identity, and Trauma in Contemporary Family Film” i samarbeid med forskningsgruppen CLEAR: Children’s Literature Education and Research. Prosjektlederne er Dr Jade Dillon og Dr Alyssa Lowery.

Stilling som stipendiat har fullført doktorgradsutdanning fram til doktorgrad som mål. 

Stipendiaten forventes å bidra til prosjektet med individuell og felles forskning ved å utforske korrelasjonen av affekt, identitet og traume i samtidens familiefilm. Stipendiaten har også mulighet til arbeide med et annet prosjekt som undersøker hvordan familiefilm fremstiller følelsesladde stimuli og oversette og fortrengte identiteter som inkluderer (men ikke er begrenset til) generasjonstraumer, følelsesmessige omveltninger og barn og ungdoms personlige vekst.

Stipendiaten vil undersøke filmiske eksempler og drøfte hvordan disse er relevante for barns følelsesmessige literacy og utvikling. Forskningen vil bidra til diskurser om barnemedier, engelskundervisning og barns utvikling og literacy. 

Stipendiaten vil arbeide nært sammen med forskningsgruppen Children’s Literature Education and Research og bidra til seminarer, workshops og konferanser. Forskningsområder kan også inneholde beslektede felt som representasjon av mangfold i medier for barn, valg og bruk av multimedia og populærkultur til å støtte læring i klasserom, bruk av film til å støtte utvikling av kritiske medialiteracyevner og pågående og stadige endringer i sosiokulturelle konstruksjoner av barndom og ungdomstid. 

Din nærmeste leder vil være fagseksjonsleder for Fagseksjon for engelsk og fremmedspråk. Mer informasjon om Institutt for Lærerutdanning og fagseksjonene finner du her

Arbeidsoppgaver

  • Utvikle og gjennomføre PhD-prosjekt med temaet “Affect, Identity, and Trauma in Contemporary Family Film” 
  • Deltakelse i forskningsgruppen CLEAR: Children’s Literature Education and Research 
  • Deltakelse i tverrfaglige forsknings- og formidlingsoppgaver 
  • Andre oppgaver kan oppstå etter avtale med ph.d.-veilederne 

Kvalifikasjonskrav

  • Du må ha en faglig relevant bakgrunn innen barnelitteratur, medievitenskap med fokus på barn, kritisk literacy og/eller kulturstudier.
  • Utdanningsløpet ditt må tilsvare et femårig norsk studium, der 120 studiepoeng er oppnådd på masternivå. 
  • Du må ha en sterk faglig bakgrunn fra ditt tidligere studium, og ha en gjennomsnittskarakter fra mastergradstudiet, eller tilsvarende utdanning, som er lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Dersom du ikke har bokstavkarakterer fra tidligere studium skal du ha et like godt faglig grunnlag. Dersom du har svakere karakterbakgrunn vil du kunne bli vurdert dersom du kan dokumentere at du er særskilt egnet til en ph.d.-utdanning. 
  • Du må oppfylle kravene til opptak på fakultetets doktorgradsprogram 

Vi viser til forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU)  for generelle kriterier for stillingen.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Utmerkede lese- og skriveferdigheter på engelsk. 
  • Erfaring med kritisk forskning, forskning innenfor barnelitteratur og/eller medievitenskap med fokus på barnekultur/barnefilm. 
  • Prosjektets vitenskapelige kvalitet og relevans for “Affect, Identity and Trauma in Contemporary Family Film” og forskningsgruppen CLEAR: Children’s Literature Education and Research. 

Personlige egenskaper

  • Evne til å jobbe selvstendig. 
  • Samarbeidsevner og evne til å delta i akademiske fellesskap innenfor og på tvers av fagområder. 
  • Søkerens anslåtte akademiske og personlige evne til å fullføre prosjektet og forskerutdanningen innenfor tidsrammene. 
  • Personlig egnethet og motivasjon for stillingen. 

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

I stillingen som stipendiat kode 1017 vil du normalt lønnes med brutto kr 491 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Ansettelsesperioden er 3 år.

For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak til ph.d.-programmet innen i Utdanningsvitenskap, Fagretning lærerprofesjons- og skoleforskning innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Søknaden og beskrivelsen av de vitenskapelige arbeidene som skal legges til grunn for bedømmelsen skal foreligge på engelsk. 

Publikasjoner og andre vitenskapelige arbeider som du ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering, må følge søknaden. Vi gjør oppmerksom på at søknader kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Søknaden må inneholde:

  • CV og attester
  • Karakterutskrifter og vitnemål for bachelor- og mastergrad. Dersom du ikke har fullført mastergraden må du levere en bekreftelse på at mastergradsoppgaven er levert.
  • En kopi av masteroppgaven. Hvis du nylig har levert masteroppgaven, kan du legge ved et utkast av oppgaven. Dokumentasjon av fullført mastergrad må framvises før tiltredelse i stillingen.
  • En selvstendig prosjektbeskrivelse og framdriftsplan for doktorgradsprosjektet (2-3 sider) som er faglig begrunnet innen målene til forskningsgruppen og relevant for den utlyste stillingen som PhD stipendiat. 
  • Publikasjoner el annet relevant forskningsarbeid dersom du har det (opp til 5 arbeider) 
  • Navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser

Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, er det fint om du legger ved den også.

Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeider er vanskelig å identifisere din innsats, må du legge ved en kort redegjørelse for sin medvirkning.

Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlige og mellommenneskelige egenskaper. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatane.

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.

Generell informasjon

NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. 

NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas. 

I henhold til offentleglova kan navn, alder, stillingstittel og bostedskommune bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Jade Dillon (+47 73592141, e-post jade.dillon@ntnu.no) eller Alyssa Lowery (+47 73592313, e-post alyssa.lowery@ntnu.no). 

Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med HR-rådgiver Aaste Line Strand, e-post aaste.l.strand@ntnu.no  

Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. Merk søknaden din med referansenummer: SU-746

Søknadsfrist: 01.09.2022

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for lærerutdanning
Vi har et fullverdig utdanningstilbud for grunnskole og videregående opplæring.

Et faglig sterkt og inkluderende kollegium retter forskning og kunstnerisk virksomhet mot læring, utdanning og skoleutvikling. Institutt for lærerutdanning er ett av instituttene ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.

Søk stillingen

Leave a Reply