Ved Institutt for kunst- og medievitenskap er det fra 01.01.2023 ledig 2-årig vikariat som universitetslektor i film- og medievitenskap.  

Institutt for kunst- og medievitenskap, har for tiden 29 faste stillinger fordelt på disiplinene kunsthistorie, drama og teater, film- og videoproduksjon, filmvitenskap og medievitenskap. Undervisning og forskning ved instituttet spenner fra praktisk arbeid med forestillinger og kunstnerisk utviklingsarbeid, til rent teoretiske undervisnings- og forskningspraksiser. Den film- og medievitenskapelige undervisningen og forskningen ved instituttet har en tydelig humanistisk profil.

Arbeidsoppgavene vil primært være knyttet til bachelorprogrammene i filmvitenskap og medievitenskap. Den som tilsettes må kunne dekke undervisning på begge fagfeltene.

Nærmeste leder for stillingen er instituttleder.

Arbeidsoppgaver

  • Undervisningsaktiviteter som forelesninger, seminarundervisning, veiledning og emneansvar innen fagområder som filmhistorie, filmteori, filmanalyse, visuell kultur; medieteori og medieanalyse
  • Eksamensarbeid som oppgaveutvikling, sensurveiledning og vurdering av besvarelser
  • Bidra i evaluering og utvikling av film- og medievitenskapelige undervisningsopplegg
  • Bidra i et kollegialt fellesskap som skal utvikle undervisningen innenfor fagområdet

Kvalifikasjonskrav

Ønskede kvalifikasjoner

  • Undervisningserfaring og eventuelt annen kompetanse innen fagområder nevnt over
  • Gjennomført universitetspedagogisk utdanning
  • Erfaring med veiledning og med sensur
  • Gode pedagogiske evner

 Personlige egenskaper

  • Gode formidlingsevner og engasjement for studenter
  • Interesse og motivasjon for undervisning og fagdidaktikk
  • Gode samarbeidsevner; konstruktiv og løsningsorientert

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

I stillingen som universitetslektor vil du normalt lønnes fra brutto kr 499 500 – 615 800 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse. 

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Søknaden må inneholde:

Ved vurdering av den best kvalifiserte legger vi vekt på personlig egnethet, din motivasjon for stillingen og dine pedagogiske evner og kvalifikasjoner. Vår vurdering vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, erfaring fra undervisning og veiledning, samt pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert. 

Aktuelle kandidater vil bli invitert til prøveundervisning og intervju.

Generell informasjon

NTNUs personalpolitikk vektlegger likestilling og mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling.

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas. 

I henhold til Offentlighetsloven kan navn, alder, stillingstittel og bostedskommune bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste. 

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Guri Hanem, e-post: guri.hanem@ntnu.no eller Anne Marit Myrstad, e-post: anne.myrstad@ntnu.no   Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Kristian Arne Iversen, e-post: kristian.a.iversen@ntnu.no

Søknaden med alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. 

Søknadsfrist: 01.08.2022 

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for kunst- og medievitenskap  

Vi forsker og underviser innenfor fagområdene medievitenskap, filmvitenskap, film- og videoproduksjon, kunsthistorie og drama/teater. Den film- og medievitenskapelige undervisningen og forskningen ved instituttet har en tydelig humanistisk profil. Institutt for kunst- og medievitenskap er ett av sju institutter ved Det humanistiske fakultet.

Søk stillingen

Leave a Reply