Det er ledig en fast, 100 % stilling som universitetslektor i norsk for utlendinger ved Institutt for språk og litteratur ved Det humanistiske fakultet (HF), arbeidssted Trondheim. Instituttet har i dag omtrent 140 årsverk, og seksjon Norsk for utlendinger har 14 fast ansatte. Ønsket oppstart: 1. januar 2023.

Seksjon for norsk for utlendinger har ansvaret for norskopplæringen for utenlandske ansatte og studenter ved NTNU. Dagens undervisningstilbud i norsk for utlendinger omfatter norskkurs på fire nivåer; fra kortkurs og trinn 1 på begynnernivå til trinn 4, som er et perfeksjoneringskurs. Trinn 3 er det kvalifiserende nivået for videre studier i Norge. Seksjonen har også ansvaret for NTNUs sommerkurs i norsk som går over 2-3 uker i juli/august. Du kan lese mer om kurstilbudene her: https://www.ntnu.no/norskkurs

Arbeidsoppgaver

De primære arbeidsoppgavene er knyttet til undervisning, og 20 % av stillingen er avsatt til faglig oppdatering, forsknings- og utviklingsarbeid. Den som tilsettes, må påberegne digital undervisning, undervisning på flere av NTNUs campuser i Trondheim og noe undervisning etter ordinær arbeidstid.

  • Undervisning i norsk på alle nivåer, inkludert sommerkurs hvert andre år
  • Eksamensarbeid og vurdering av innplasseringstester samt videreutvikling av emnetilbudet
  • Administrative oppgaver etter gjeldende bestemmelser
  • Forsknings- og utviklingsarbeid

Kvalifikasjonskrav

  • Utdanning med relevant mastergrad eller tilsvarende i nordisk eller andre språkfag
  • Svært gode ferdigheter i og kunnskap om norsk, både skriftlig og muntlig
  • Undervisningserfaring, helst innen norsk for utlendinger, fortrinnsvis på universitets- eller høgskolenivå. Erfaring fra annen undervisning kan også være relevant.

 Personlige egenskaper

Ved vurdering av søknadene legger vi dessuten vekt på:

  • Personlig egnethet, gode samarbeidsevner og motivasjon for stillingen
  • Pedagogiske ferdigheter
  • Norsk som andrespråk i fagkretsen
  • Gode engelskkunnskaper og gjerne også kunnskaper i andre fremmedspråk
  • Interesse for å delta i forsknings- og utviklingsarbeid
  • Erfaring med og interesse for digital undervisning
  • Interesse for faglig ledelse

Undervisnings- og veiledningsspråk er norsk, men engelsk brukes også.

Vi tilbyr

Vi viser til Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger for generelle kriterier for stillingen.

Lønn og vilkår

Stillingen lønnes som universitetslektor, stillingskode 1009. Den som ansettes, vil normalt bli avlønnet fra kr 499 500,- til 615 800,- per år, avhengig av kvalifikasjoner. Fra bruttolønn trekkes 2 % innskudd til Statens Pensjonskasse.Det er en forutsetning at den som blir ansatt, bosetter seg slik at hen kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis. Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Om søknaden

Du må sende søknaden via Jobbnorge (http://jobbnorge.no). NB! Vi kommer ikke til å ta i betraktning søknader som ikke sendes gjennom Jobbnorge eller som kommer etter søknadsfrist.

Send en kort søknad (maks 1 side) med følgende vedlegg:

  • CV med kontaktinformasjon til tre referansepersoner
  • attester og vitnemål
  • oversikt over dine pedagogiske kvalifikasjoner. Oversikten skal inneholde pedagogisk utdanning, undervisningserfaring (år, lærested, kurs/fag, nivå og varighet), veiledningserfaring og eventuell annen pedagogisk erfaring (prosjekt, læremidler e.l.)

Det skal ikke sendes inn vitenskapelige arbeider. De mest aktuelle søkerne vil bli innkalt til intervju og pedagogisk prøve.

Nærmere spørsmål om stillingene fås ved henvendelse til seksjonskoordinator Hege K.S. Langfjæran, e-post: hege.k.s.langfjaeran@ntnu.no eller instituttleder Lars August Fodstad, e-post: lars.fodstad@ntnu.no.

Søknadsfrist: 15. august 2022  

Generell informasjon

NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.  

Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge. 

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for språk og litteratur  

Vi forsker og underviser i allmenn litteraturvitenskap, engelsk, fransk, spansk, tysk, nordistikk, lingvistikk, fonetikk, anvendt språkvitenskap, tegnspråk og -tolking, og kulturhistorie. Vi har også ansvar for lektorutdanningen i språkfag. Instituttet har et aktivt forskningsmiljø og står ansvarlig for flere større forskningsprosjekter. Institutt for språk og litteratur er ett av seks institutter ved Det humanistiske fakultet.

Søk stillingen

Leave a Reply