HOURS PER WEEK: 28 to 40FACULTY: Faculty of GeosciencesDEPARTMENT: GEO / Dept SDAPPLICATION DEADLINE: 30 September 2023

APPLY NOW 

EXTERNAL LINK

Job description

Het GeoLab, het centrale laboratorium van de faculteit Geowetenschappen, heeft een vacature voor een Research Officer. Het laboratorium biedt state-of-the-art analysetechnieken en herbergt een reeks geavanceerde analytische instrumenten die zijn afgestemd op onderzoek op het gebied van duurzaamheid, water en aardwetenschappen.

We zijn op zoek naar een Research Officer met een achtergrond in ecologie en een solide expertise in de analyse van vegetatie, bodem en water om ecologisch onderzoek in het lab, in het veld en in kasexperimenten te ondersteunen. Je bent de interface tussen het GeoLab en het Copernicus Institute of Sustainable Development, waar wetenschappers onderzoek doen naar (onder andere) duurzaam landgebruik, behoud en herstel van biodiversiteit, en waterkwaliteit en -kwantiteit. Je voert analyses uit in het experimenteel laboratorium, waar een scala aan activiteiten zoals nutriënten-extracties uit bodem, incubaties en nutriëntenanalyses in vegetatie, bodem en water worden uitgevoerd. Ook instrueer en adviseer je wetenschappers en studenten van het Copernicus Instituut over onderzoeksmethoden, en ontwikkel en update je protocollen voor bemonstering en analyses. Naast het laboratoriumwerk neem je ook deel aan de voorbereiding en uitvoering van veldwerk. Taken omvatten onderhoud en opslag van veldapparatuur, veldwerklogistiek en het instrueren en adviseren van wetenschappers en studenten. Bovendien word je de contactpersoon met de botanische tuinen en ondersteun je kasexperimenten die daar plaatsvinden. Van de kandidaat wordt verwacht dat die actief betrokken is bij ecologische methodeontwikkeling en bereid is om collega’s in het GeoLab te ondersteunen indien nodig.

Qualifications

Voor deze functie zoeken we een kandidaat met aantoonbare werkervaring in het uitvoeren van ecologisch lab- en veldwerk en het ontwikkelen en actualiseren van protocollen. We zoeken een zeer gemotiveerde kandidaat met expertise in de ecologische analyse van vegetatie, bodem en water en een grote interesse in het adviseren en ondersteunen van studenten en wetenschappers met betrekking tot analytische onderzoeksvragen. Bovendien:

  • Je hebt een diploma op HBO-niveau of een Master in ecologie of milieuwetenschappen, met een focus op de analyses van de biotische component van ecosystemen, zoals bodemnutriënten-extracties, vegetatienutriëntengehalte analyses. Ervaring met plantenidentificatie is een pré.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met relevante laboratoriumtechnieken zoals monstervoorbereiding, bodemextracties, elementen analyses, massaspectrometrie en spectrofotometrische analyses.
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in onderzoek of onderzoeksondersteuning na je afstuderen.
  • Je werkt graag op het snijvlak van wetenschappelijk onderzoek en technische ondersteuning.
  • Je hebt goede communicatieve en organisatorische vaardigheden waarmee je een verscheidenheid aan onderzoeksprojecten van verschillende wetenschappers kunt beheren.
  • Je bent een teamplayer en draagt met jouw expertise bij aan de projecten van BSc-, MSc- en PhD-studenten en senior onderzoekers in het laboratorium, veld en kas.
  • Je wilt bijdragen aan een duurzame wereld en aan de wetenschap die de transitie naar een duurzamere toekomst ondersteunt.
  • Omdat je werkt in een dynamische en internationale omgeving van verschillende onderzoeksgroepen in een state-of-the-art laboratoriumfaciliteit, ben je in staat om goed te communiceren met wetenschappers en ondersteunend personeel in het Engels en bij voorkeur ook in het Nederlands. Internationale kandidaten worden in de eerste twee jaar van hun aanstelling geholpen om Nederlandse taalvaardigheden te verwerven.

Offer

Wij bieden een tijdelijke functie (0,8 – 1,0 FTE) voor een jaar in een internationale werkomgeving. Een vast dienstverband wordt aangeboden op basis van goede prestaties, volgens de prestatie-indicatoren van de faculteit, na een jaar. Het brutosalaris ligt – afhankelijk van eerdere opleidingen en ervaring – tussen de €3.377 en €4.640 (schaal 9 volgens cao Nederlandse Universiteiten) per maand bij een fulltime dienstverband. Salarissen worden aangevuld met een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% per jaar. Daarnaast biedt de Universiteit Utrecht uitstekende secundaire voorwaarden, waaronder een aantrekkelijke pensioenregeling, (deels betaald) ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden (meerkeuzemodel). Ga voor meer informatie naar werken bij de Universiteit Utrecht.

About the organisation

Een betere toekomst voor iedereen. Deze ambitie motiveert onze wetenschappers bij het uitvoeren van hun toonaangevende onderzoek en inspirerend onderwijs. Aan  de Universiteit Utrecht werken de verschillende disciplines intensief samen aan grote maatschappelijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht bestudeert de aarde: van de kern van de aarde tot  het  oppervlak, inclusief het ruimtelijke en materiële gebruik van de aarde door de mens – altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie. De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier afdelingen: aardwetenschappen, sociale geografie en ruimtelijke ordening, fysische geografie en duurzame ontwikkeling.

Het Copernicus Institute of Sustainable Development maakt deel uit van de faculteit Geowetenschappen. Bij het Copernicus Instituut is het ons doel om een positieve impact te hebben op de transitie naar een duurzame toekomst. Het Copernicus Instituut heeft in 2021 een uitstekende onderzoeksevaluatie gehad en het instituut is er trots op zijn leidende positie in nationaal en internationaal duurzaamheidsonderzoek te behouden en nieuwe, internationaal georiënteerde onderwijsprogramma’s te ontwikkelen.

Het GeoLab is de belangrijkste laboratoriumfaciliteit van de faculteit Geowetenschappen en voert onderzoek uit in nauwe samenwerking met wetenschappers, studenten, promovendi en postdocs. Dit omvat een breed scala aan analytische technieken en experimenteel onderzoek. We werken aan verschillende soorten monstermaterialen zoals gesteenten, bodems, sedimenten, vegetatie, water en lucht. Ons werk omvat het prepareren van monsters en de daaropvolgende analyse door middel van diverse (geavanceerde) analysetechnieken. Om in te kunnen spelen op veranderingen in het onderzoek, ontwikkelen we indien nodig onze eigen nieuwe toepassingen.

Additional information

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met dr. Katja Heister (hoofd GeoLab) via k.heister@uu.nl of prof. dr. Merel Soons (hoogleraar Landgebruik en Biodiversiteit) via m.b.soons@uu.nl.

Apply

Iedereen verdient het om zich thuis 

external link

 te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Om te solliciteren stuur je je sollicitatie via de knop ‘solliciteren’. Gelieve het volgende te vermelden:

  • je motivatiebrief;
  • je CV, inclusief werkervaring en de contactgegevens van twee referenten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

The application deadline is 30 September 2023.

APPLY NOW

Leave a Reply