Ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse (IØT) har vi ledig en stilling som stipendiat i industriell økonomi og teknologiledelse. Stillingen er for en periode på tre år, med mulighet for ett år i tillegg med utdanningsarbeid og forskningsadministrasjonsarbeid. Dette er en utdanningsstilling som skal gi lovende forskerrekrutter anledning til faglig utvikling i form av en doktorgrad.

Stillingen er knyttet til ph.d.-programmet i økonomi og ledelse, studieretning industriell økonomi og teknologiledelse.

Stipendiaten vil tilhøre en av disse 4 faggruppene eller de 2 fagseksjonene:

  • Bedriftsøkonomi og optimering
  • Helse, miljø og sikkerhet
  • Virksomhetsledelse
  • Strategi og forretningsutvikling
  • Eksperter i team (fagseksjon)
  • Fagseksjon for økonomi og ledelse (campus Gjøvik)

Om stillingen

Instituttet søker etter en kandidat som skal forske innen en av våre fire strategiske forskningssatsinger:

• Helse og offentlig sektor
• Ledelse i overgangstider: Samskaping av en bærekraftig fremtid
• Teknologibasert organisasjonsdesign
• Grønn verdiskapning/ sirkulær økonomi

Kandidaten får mulighet til å utforme sitt eget prosjekt eller knytte sitt prosjekt opp til et pågående forskningsprosjekt ved IØT innen en av de fire strategiske forskningsatsingene. Utformingen av prosjektet foregår sammen med en mulig veileder eller veiledningsteam på en av faggruppene/fagseksjonene, og en prosjektskisse må vedlegges søknaden (se nedenfor). Instituttet søker fortrinnsvis etter en kandidat som har gjennomført et av instituttets ordinære masterstudieprogram eller er i avslutningsfasen av masterstudiet (se Kvalifikasjoner og egenskaper).

En ph.d. grad fra IØT forbereder kandidaten for karrierer innen forskning og undervisning ved ledende utdanningsinstitusjoner nasjonalt og internasjonalt, og for karrierer som krever høy kompetanse og analytiske evner i industri, næringsliv og offentlig virksomhet. 

IØT tar sikte på å frembringe forskning på høyt internasjonalt nivå. Som et ledd i dette er kontakt med internasjonale læresteder viktig. Derfor ser instituttet det som en fordel at den som blir ansatt i stillingen tilbringer 1-2 semestre ved et utenlandsk lærested i løpet av ansettelsesperioden. Instituttet bidrar med støtte til å planlegge slike utvekslingsopphold.

Kvalifikasjonskrav

  • Ved oppstart i stipendiatstillingen kreves det fullført mastergrad. Søkere med mastergrad i et av instituttet ordinære masterstudier prioriteres, men søkere fra andre masterstudieprogram vil også bli vurdert. Veid gjennomsnittskarakter de siste to årene av mastergradsstudiet må være lik B eller bedre. Søkere i avslutningsfasen av masterstudiet oppfordres til å søke, og vil kunne gis tilsagn om tilsetting med forbehold om tilfredsstillende resultat på avsluttende oppgaver. Søkere med erfaringsbasert mastergrad vil ikke bli tatt i betraktning.
  • Kvalifiserte søkere må beherske engelsk skriftlig og muntlig.

Søkerne rangeres av instituttets forskningsutvalg etter vurdering av søkernes karakterer fra masterstudiet, kvalifikasjoner, kompetanse, motivasjon for stillingen, potensial og prosjektets kvalitet.

Personlig egnethet i forhold til å inngå i forskningsteam vil bli tillagt stor vekt. Likeledes vil personlige egenskaper som selvstendighet, arbeidskapasitet, entusiasme og evne til å bidra til et godt stipendiatmiljø og arbeidsmiljø generelt, bli vektlagt.

Dessuten vil det ved rangering av søkerne bli tatt hensyn til om det totale prosjektet støtter opp under utviklingen av instituttets fagområder og de strategiske forskningssatsingene.

—————————

Vi viser til forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU)  for generelle kriterier for stillingen.

Vi tilbyr

  • et spennende og internasjonalt fagmiljø med mulighet for kompetanseutvikling
  • mulighet for nært samarbeid med betydelige industribedrifter, næringsliv og offentlige virksomheter
  • et aktivt ph.d. miljø med ca. 50 andre ph.d.- kandiater ved instituttet
  • åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • ansattegoder og fordeler
  • gunstig medlemskap på treningssenter og tilgang til gode bedriftsidrettslag

Lønn og vilkår

I stillingen som stipendiat kode 1017 vil du normalt lønnes med brutto kr 491 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Ansettelsesperioden er 3 år, med mulighet for ett år i tillegg med utdanningsarbeid og forskningsadministrasjonsarbeid. .

Ansettelse i stipendiatstilling forutsetter opptak til ph.d.-programmet i økonomi og ledelse, studieretning industriell økonomi og teknologiledelse. For informasjon om ph.d.-programmet, se https://www.ntnu.no/iot. Som stipendiat forplikter du deg til å delta i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden, og ansettelse forutsetter at du faktisk er kvalifisert for opptak til ph.d.-studiet innen tre måneder etter oppstart i stillingen.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, som innebærer at du etter ansettelsen må påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Arbeidssted for stillingen er Trondheim, campus Gløshaugen dersom stipendiaten vil tilhøre en av de fire faggruppene eller Fagseksjon Eksperter i Team, og Gjøvik hvis stipendiaten vil tilhøre fagseksjonen i Gjøvik.

Om søknaden

Søknaden må inneholde følgende:

1.    Søknad som forteller om din motivasjon for å gjennomføre et doktorgradsstudium

2.    Bekreftelse fra potensiell veileder (ved Insititutt for industriell økonomi og teknologiledelse) på ph.d.-prosjektet som viser veilederens interesse for ph.d.-prosjektet og vilje til å ta på seg ansvaret som ph.d.-veileder.

3.    En kort prosjektskisse (2 sider) som beskriver planlagt tema, problemstillinger, valg av teori og metode, samt hvilke resultater prosjektet kan skape. Prosjektskissen skal utarbeides i samarbeid med den aktuelle veilederen ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse.

4.    CV, vitnemål og attester

5.    Eventuelle vitenskapelige arbeider (ikke masteroppgaven). I tilfellet med fellesarbeider må du legge ved en kort redegjørelse for ditt bidrag.
 

Ufullstendige søknader vil ikke bli vurdert.

Søknad med alle vedlegg sendes via www.jobbnorge.no.

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.

Generell informasjon

NTNUs personalpolitikk vektlegger likestilling og mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn.

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas. 

I henhold til offentleglova kan navn, alder, stillingstittel og bostedskommune bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Ønsker du ytterligere opplysninger om stillingen kan du kontakte professor Stein Erik Fleten, telefon +47 46 69 47 93 / e-post stein-erik.fleten@ntnu.no, eller professor Trond Kongsvik telefon +47 918 97198 epost trond.kongsvik@ntnu.no.

Søknadsfrist: 31.07.2022

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden

Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse

Vi forsker og underviser på internasjonalt nivå i grenseflaten mellom teknologi/naturvitenskap og økonomi, ledelse og HMS. Målet er bærekraftig verdiskaping innenfor teknologibaserte områder i industri, næringsliv og offentlig sektor i Norge. Vi har fagseksjoner i Trondheim og på Gjøvik. Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse er ett av fire institutter ved Fakultet for økonomi.

Instituttet har som misjon å drive utdannings- og forskningsvirksomhet på et internasjonalt nivå i grenseflaten mellom teknologi/naturvitenskap og økonomi, ledelse og HMS til fremme for bærekraftig verdiskapning innenfor teknologibaserte områder i industri, næringsliv og offentlig sektor i Norge. IØT rekrutterer nye ansatte i tråd med misjonen og ønsker ildsjeler som brenner for å bidra til at instituttet oppnår visjonen om «Mer forskning og samspill som øker vår verdiskaping i grenseflaten mellom teknologi/naturvitenskap og økonomi, ledelse og HMS», og som har potensial for kontinuerlig nyskaping og nytenking i denne grenseflaten.

Søk stillingen

Leave a Reply