stipendiat innen medisin og helsevitenskap

Stipendiatstillingen vil være tilknyttet forskningsprosjektetVINGO (Voksne med Institusjonserfaring – Gode overganger)

Prosjektet er en oppfølgingsstudie hvor unge voksne i alderen 20-29 år blir kontaktet ca 10 år etter at de deltok i et forskningsprosjekt med fokus på psykisk helse hos ungdommer i norske barnevernsinstitusjoner. Fra baselinestudien vet vi at mange av deltagerne hadde opplevd vold og overgrep i oppveksten. I VINGO- prosjektet inngår også en detaljert kartlegging av barndomstraumer, noe som gir mulighet til å studere sårbare perioder i utvikling.

Stipendiatstillingen vil inngå i delprosjekter med fokus på følgende forskningsspørsmål:

  • Hva karakteriserer rapportering av barndomstraumer fra samme deltager med 10 års intervall?
  • Kan man finne sårbare perioder for barndomstraumer som er assosiert med senere psykososial fungering, selvbilde og livskvalitet?

Stilling som stipendiat har fullført doktorgradsutdanning fram til doktorgrad som mål.

Stillingen er administrativt knyttet til Institutt for psykisk helse (IPH), Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH), NTNU. Den som ansettes rapporterer til senterleder ved RKBU Midt-Norge.

Kvalifikasjonskrav

Stillingen som stipendiat har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i forskningsstillinger. Kvalifikasjonskravet er at du har fullført hovedfag/mastergrad (tilsvarende 120 studiepoeng) med sterk faglig bakgrunn i medisin eller helse- og sosialfag.

Du må ha en sterk faglig bakgrunn fra ditt tidligere studium, og ha en gjennomsnittskarakter fra mastergradstudiet eller tilsvarende utdanning som er lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Dersom du ikke har bokstavkarakterer fra tidligere studium, skal du ha et like godt faglig grunnlag. Dersom du har svakere karakterbakgrunn vil du kunne bli vurdert dersom du kan dokumentere at du er særskilt egnet til en ph.d.-utdanning.

Du må oppfylle kravene til opptak på fakultetets doktorgradsprogram (ph.d. i medisin og helsevitenskap).

Vi viser til forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU)  for generelle kriterier for stillingen.

Ønskede kvalifikasjoner

  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk (eller et skandinavisk språk) og engelsk.
  • Profesjonsutdanning innen fagområdene psykologi eller medisin vil være en fordel.
  • Forskningsrelevant erfaring, slik som publisering og arbeid med forskningsprosjekt.
  • Erfaring fra klinisk arbeid innen psykiske helsetjenester.

Personlige egenskaper

  • Er initiativrik og har evne til å arbeide systematisk og selvstendig
  • Ønsker å arbeide i et tverrfaglig og internasjonalt forskningsmiljø
  • Har gode evner til samarbeid og kommunikasjon

Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil bli lagt vekt på.

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

I stillingen som stipendiat kode 1017 vil du normalt lønnes med brutto kr 491 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Ansettelsesperioden er 3 år uten pliktarbeid.

For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak til ph.d.-programmet innen ph.d. i medisin og helsevitenskap innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at den som blir ansatt, bosetter seg slik at hen kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Dokumentasjon som skal legges til grunn for vurdering skal foreligge på engelsk/skandinavisk/norsk.

Publikasjoner og andre vitenskapelige arbeider som du ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering, må følge søknaden. Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra den informasjonen vi har ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Søknaden må inneholde

  • CV, attester, vitnemål
  • Eventuelle publikasjoner eller annet relevant forskningsarbeid
  • Navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser

Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, er det fint om du legger ved den også.

Vi tar hensyn til fellesarbeider. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.

Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlige og mellommenneskelige egenskaper. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatane.

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.

Generell informasjon

NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning av vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas. 

Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med prosjektleder Hanne Klæboe Greger, e-post: hanne.k.greger@ntnu.no
Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Seniorkonsulent HR Fiona Druett, e-post: fiona.druett@ntnu.no

Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. 

Søknadsfrist: 31.07.2022

NTNU – kunnskap for en bedre verden

NTNU – kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. 
Fakultet for medisin og helsevitenskap
Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) er et av NTNUs største fakultet med ca. 1800 ansatte fordelt på 1300 årsverk. Fakultetets hovedvirksomhet er utdanning og forskningsvirksomhet, i tett integrasjon med St. Olavs hospital.

Institutt for psykisk helse
Institutt for psykisk helse (IPH) er et av åtte institutt ved Fakultet for medisin og helsevitenskap.

Våre kjerneoppgaver er forskning, utdanning, formidling og tjenestestøtte. Vi har aktivitet på områdene psykisk helse, psykiske lidelser, rus, rehabilitering, utviklingshemming og barnevern. Vi tilbyr profesjonsutdanning i vernepleie og bidrar inn i profesjonsutdanningen i medisin. Vi tilbyr også master- og videreutdanninger, samt frittstående emner på doktorgradsnivå.

Søk stillingen

Leave a Reply